Υπόθεση Κοντούλη: Πρόταση της Εισαγγελίας να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Υπόθεση Κοντούλη: Πρόταση της Εισαγγελίας να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ξανά στην επικαιρότητα η υπόθεση της εξαφάνισης

– που πλέον θεωρείται δολοφονία – της 70χρονης Μαριάννας – Εριέττας Κοντούλη, καθηγήτριας χορού, από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, το 2002. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ανέσυρε από το αρχείο την υπόθεση και ύστερα από τη διερεύνησή της, προτείνεται η παραπομπή σε δίκη ενός 70χρονου επιχειρηματία από τη Μαγνησία, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επί της πρότασης της Εισαγγελίας αναμένεται να αποφανθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ο 70χρονος σήμερα επιχειρηματίας είχε οριστεί από την Μαριάννα Κοντούλη, διαχειριστής της περιουσίας της. Φέρεται δε, να είχε πωλήσει δύο ακίνητά της χωρίς να της δώσει τα χρήματα, κάτι που η γυναίκα επιβεβαίωσε  από το Υποθηκοφυλακείο Σούρπης. Κατόπιν αυτών, φέρεται να ανέθεσε σε δικηγόρο τη διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο λίγο μετά, εξαφανίστηκε χωρίς να έχει προηγουμένως ανακαλέσει το πληρεξούσιο στον επιχειρηματία, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η  γυναίκα βρισκόταν στο εξωτερικό και μέχρι κάποια στιγμή, είχε επικοινωνία μαζί της.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει το 2008, ύστερα από ενέργειες της ετεροθαλούς αδερφής της αγνοούμενης, αλλά αρχειοθετήθηκε, ελλείψει επαρκών στοιχείων για να ανασυρθεί ξανά το 2019.

Στο πλαίσιο της έρευνας μάλιστα, έγιναν εκσκαφές σε ιδιωτικό ξωκλήσι που είχε κατασκευάσει ο κατηγορούμενος στην περιοχή της Αμαλιάπολης, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι  που να σχετίζεται με την εξαφάνιση της 70χρονης καθηγήτριας χορού.

Στο μεταξύ, ο επιχειρηματίας μαζί με γιατρό από την Αθήνα παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν, το 2020, από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για την υπόθεση μεταβιβάσεων ακινήτων της Κοντούλη, με πλαστά συμβόλαια και εξουσιοδοτήσεις συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, κατά τη χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού.

πηγή: volos.ert.gr