Το γρηγορότερο Audi TT RS ανήκει σε έναν 78χρονο! (VIDEO)

Το γρηγορότερο Audi TT RS ανήκει σε έναν 78χρονο! (VIDEO)

Αυτό το συγκεκριμένο TT RS της Audi, όσο και αν φαίνεται απίθανό, ανήκει σε έναν 78χρονο Βρετανό που εμφανίζεται και στο video να λέει πως έχει τρομοκρατηθεί με την επιτάχυνση του αυτοκινήτου του.

Το εν λόγω Audi TT RS, δεν είναι απλά μια γρήγορη βελτιωμένη εκδοχή, αλλά είναι το ταχύτερο TT RS στον κόσμο που έχει καταγραφεί επίσημα.

Ενώ ο υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος 2,5 λίτρων του TT RS αποδίδει 400 ίππους και κάτι παραπάνω από 50 kgm ροπής όταν είναι όπως το έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο, οι βελτιώσεις που έχει υποστεί το συγκεκριμένο, έχουν στείλει την απόδοση πάνω από τους 1.100 ίππους. Δοκιμάζοντας τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο του Dunsfold στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οδηγός του συγκεκριμένου TT RS, κατάφερε να ολοκληρώσει την επιτάχυνση από τα 100 χλμ./ώρα έως τα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3,3 δευτερολέπτων.

Αυτό μάλλον δεν είναι αρκετό για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος δηλώνει πως δεν θα σταματήσει εκεί και σχεδιάζει να εγκαταστήσει έναν μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή στο μέλλον που θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον 200 ίππους στην απόδοση. Θεωρείται  πιθανό, με κάποιες περαιτέρω τροποποιήσεις, το αυτοκίνητο να ολοκληρώσει την εν κινήσει επιτάχυνση από τα 100 στα 200 χλμ./ώρα, σε ένα χρόνο κοντά στα 2,0 δευτερόλεπτα.

https://www.newsauto.gr