Σύντομα κοντά μας το παζάρι του Αλμυρού

Σύντομα κοντά μας το παζάρι του Αλμυρού

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη  

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της βρίσκεται η δημοτική αρχή Αλμυρού για τη διεξαγωγή της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας

Ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου για τη διοργάνωση, Ευάγγελος Κούργιας σε δήλωση του αναφέρει πως από τις αρχές Αυγούστου εχει ξεκινήσει η προετοιμασία η οποία επιταχύνεται με γρήγορους ρυθμούς

Το παζάρι θα τεθεί σε λειτουργία στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου. Σημαντικό είναι πως λάτρεις της εμποροπανήγυρης επισκέπτονται τον Αλμυρό από ολόκληρη τη Θεσσαλία και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ετσι, η δημοτική αρχή καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να επανέλθει ο θεσμός και η διοργάνωση να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο κ. Κούργιας ενημερώνει πως αυτή τη στιγμή έχουν επικοινωνήσει ήδη με τον Δήμο όλοι οι παλιοί έμποροι και στην παρούσα φάση καλύπτονται τα κενά που υπάρχουν από νέους επαγγελματίες που εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

«Ο θεσμός θα λειτουργήσει όπως τον ξέραμε, παρουσιάζοντας τη γνώριμη ικανοποιητική εικόνα που έχουμε και για τους επισκέπτες αλλά και για τον Δήμο Αλμυρού», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή των περιπτέρων, ενώ το Λούνα Παρκ θα εγκατασταθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Επισημαίνεται, πως οι τιμές των μισθωμάτων των περιπτέρων έχουν διατηρηθεί στα επίπεδα του 2019 με τη δημοτική αρχή να αναγνωρίζει τη δύσκολη περίοδο που διανύουν οι επαγγελματίες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μετά.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί δωρεάν χώρος από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

Επίσης, θα υπάρχει περίπτερο με έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της περιοχής, ώστε οι επισκέπτες να αποχωρούν έχοντας πλήρη εικόνα για τα αξιοθέατα της περιοχής.

«Και από κει και πέρα έχουμε συζητήσει ήδη και με τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο της περιοχής, αν θέλει να συμμετέχει στη διοργάνωση και να του παραχωρηθεί δωρεάν περίπτερο για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων», σημειώνει ο ίδιος.

Επισημαίνεται πως φέτος έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το Λούνα παρκ θα χωρίζεται πλέον σε δύο μέρη με διάδρομο, ο οποίος θα διασφαλίζει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε οχήματα άμεσης ανάγκης.

Επίσης, έχουν αφεθεί κενές επιλεγμένες παράγκες για να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη διέλευση ανάλογων οχημάτων.