Συνάντηση Λιούπη – Οικονόμου για τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών στη Μαγνησία

Συνάντηση Λιούπη – Οικονόμου για τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών στη Μαγνησία

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συζητήθηκαν τα προβλήματα των εξωτερικών φρουρών και η λειτουργια των Καταστημάτων Κράτησης στη Μαγνησία
Εποικοδομητική συνάντηση για τη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης του Νομού Μαγνησίας, αλλά και τα προβλήματα της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης αυτών , είχε ο Βουλευτής N. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον Υφυπουργό  για μια σειρά θεμάτων, που αφορούν στα Καταστήματα Κράτησης της Μαγνησίας, αλλά και στα χρονίζοντα αιτήματα των εργαζομένων.
Αρχικά, συζητήθηκε η απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για την πανδημία, αλλά και η διαδικασία εμβολιασμού των εργαζομένων, που θα ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με  τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία, τόσο των εργαζομένων που υπηρετούν στις δομές, όσο και των κρατουμένων – τροφίμων.
Ο Βουλευτής επισήμανε το θέμα της υποστελέχωσης, που παρατηρείται σε όλες τις δομές, ιδιαίτερα όμως στις υπηρεσίες φύλαξης, την ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, που αφορά στην πρόσληψη 550 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων,  για την οποία ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε ότι κυρώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες.
 
Έθεσε επίσης το ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής και της  βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, της αντικατάστασης των υπηρεσιακών οχημάτων και της διάθεση ειδών ατομικής προστασίας και νέου εξοπλισμού ασφαλείας στους εργαζόμενους εξωτερικής φρούρησης.
Ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον κ. Λιούπη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και σημείωσε πως άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην σταδιακή διευθέτηση- αποκατάσταση των προβλημάτων. Επιπλέον τόνισε πως ήδη συνεργάζονται τα συναρμόδια Υπουργεία για την οριστική επίλυση θεμάτων,  όπως για παράδειγμα η υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.