Συνάντηση Κολυνδρίνη – Κίτσιου με αφορμή τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού “Η Δήμητρα”

Συνάντηση Κολυνδρίνη – Κίτσιου με αφορμή τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού “Η Δήμητρα”

Τον πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»,

κ. Κίτσιο, υποδέχθηκε στο γραφείο της, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, η οποία δέχθηκε ως δώρο ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τη συμβολή του κ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, με αφορμή τα 100 χρόνια ίδρυσης του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.
Το βιβλίο που έχει ως τίτλο «Από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας-Μνήμες προσφυγιάς και ιστορίες συνεργατικότητας, πτυχές της συνεταιριστικής ιστορίας στη Θεσσαλία», περιλαμβάνει έξι ενότητες που αναφέρονται μεταξύ άλλων στις συνεταιριστικές οργανώσεις του Αλμυρού, της Ζαγοράς, του Τυρνάβου και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου από την Προϊστορική εποχή έως και τον ύστερο Μεσαίωνα.

Επίσης στον ξεριζωμό των Αγχιαλιτών της Ανατολικής Ρωμυλίας, στην ίδρυση του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Αγροτική Λαϊκή Τράπεζα Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και στη δυναμική πορεία του Συνεταιρισμού.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωρ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού για αυτό το υπέροχο δώρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συλλόγου «Η Δήμητρα», τιμά τον αγώνα και τις θυσίες των συνεταιριστών της Θεσσαλίας. Τα 100 χρόνια λειτουργίας του Συνεταιρισμού συνδέονται με τον αγώνα και τον μόχθο των προσφύγων της Αγχιάλου που εκτός από τις μνήμες τους μετέφεραν και την τεχνογνωσία για την καλλιέργεια του αμπελιού. Η Περιφέρεια τιμά αυτή την πορεία στο χρόνο που ξεκίνησε με τους πρώτους πρόσφυγες αμπελοκαλλιεργητές και κατέληξε στη διακίνηση του ΠΟΠ οίνου Ν. Αγχιάλου».