Στον Αλμυρό κλιμάκιο 25 κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. - Θα στειρωθούν 100 αδέσποτα ζώα

Στον Αλμυρό κλιμάκιο 25 κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. - Θα στειρωθούν 100 αδέσποτα ζώα

Στον Αλμυρό θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Απριλίου κλιμάκιο 25 κτηνιάτρων της Ε.Δ.Κ.Ε. (Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας), προκειμένου σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τις υπηρεσίες του Δ. Αλμυρού να προβούν στη στείρωση εκατό (100) περίπου αδέσποτων ζώων εντός του διημέρου.

Στη δράση αυτή θα παρίσταται τόσο ο Δ/ντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Π. Καταραχιάς, όσο και οι δύο συμβεβλημένοι με τον Δήμο Αλμυρού κτηνίατροι (κ.κ. Γερογιάκομος και Διαμαντής), οι οποίοι θα διαθέσουν τα ιατρεία τους για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς προβλέπεται να λειτουργήσουν 10 χειρουργικά τραπέζια επεμβάσεων, με την τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες τέτοιου είδους που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σπάνια έχει επιχειρηθεί ιατρική παρέμβαση σε τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Στη διαδικασία θα συνδράμουν με τις δυνάμεις τους τόσο ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος όσο και μεμονωμένοι φιλόζωοι.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα πιο σημαντικά της καθημερινότητας στον Δήμο Αλμυρού και χρονίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε βάθος πολλών ετών.

Ο Δήμος Αλμυρού, εξαντλεί συστηματικά κάθε περιθώριο που του παρέχουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο, οι διαθέσιμοι υλικοί πόροι και οι δυνατότητές του, προκειμένου αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί οριστικά και να πάψουν να υφίστανται εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν καμιά πολιτισμένη κοινωνία.

Ο Δήμος Αλμυρού, καλεί τους δημότες του να σταθούν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια για περιορισμό των αδέσποτων ζώων, απευθύνοντας έκκληση να αντιμετωπίζεται όχι αβασάνιστα, μα με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα η υιοθεσία κάθε ζώου συντροφιάς.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Δ.ΑΛΜΥΡΟΥ