Στο Δήμο Αλμυρού η Φώφη Γεννηματά (βίντεο&φωτο)

Στο Δήμο Αλμυρού η Φώφη Γεννηματά (βίντεο&φωτο)

Στον Αλμυρό βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23/9 η κ. Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ που περιόδευσε τις πρόσφατα πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας.

Συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ο οποίος και την ενημέρωσε αναλυτικά για τις πληγές που άφησε στις υποδομές της περιοχής η θεομηνία και την ανάγκη για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάστασή τους, αλλά και για την τάχιστη αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, που μετρούν ανυπολόγιστες ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά τόνισε πως πρέπει να υλοποιηθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία κατά την άποψη του ΚΙΝΑΛ είναι ελλιπή και δεν αρκούν.

Ζήτησε να στηριχτεί η παραγωγή, η επιχειρηματικότητα και η εργασία με κονδύλια τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας με την απαιτούμενη αποκέντρωση καθώς δεν μπορεί όλα να συντονίζονται από την Αθήνα.