Στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ακόμη η Μαγνησία

Στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ακόμη η Μαγνησία

Στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ακόμη η Μαγνησία, με βάση τα νέα στοιχεία που ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η καλή επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής μπορεί εύκολα να ανατραπεί αν δεν τηρούνται τα μέτρα. Εξάλλου, συνολικά 44 ήταν τα νέα κρούσματα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Στο μεταξύ, δραματική είναι η κατάσταση με την πορεία του κορωνοϊού στη Μαγνησία, η οποία στο δεύτερο κύμα της μετρά ήδη 62 θύματα, εκ των οποίων οκτώ έχασαν τη ζωή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή οι κλινικές κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύουν 92 ασθενείς, που μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό δίνουν καθημερινή μάχη. Στο μεταξύ, ένα απίστευτο περιστατικό έφερε αναστάτωση στο Αχιλλοπούλειο, όταν το Σάββατο ένας 66χρονος με κορωνοϊό το έσκασε από την κλινική Covid που νοσηλεύονταν.

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να περιθάλψουν τους δεκάδες ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μία σταθεροποίηση των νέων εισαγωγών στο Νοσοκομείο Βόλου, γεγονός που δίνει ελπίδες, όμως κανείς από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δεν εφησυχάζει και όλοι ανεξαιρέτως τονίζουν πως τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα, ειδάλλως δεν πρόκειται να υπάρχει μείωση των κρουσμάτων και μείωση των νοσηλευομένων.

Οκτώ νέοι θάνατοι και 92 νοσηλευόμενοι
Στα 62 ανέρχονται πλέον τα θύματα του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου. Τελευταίο θύμα ήταν μία 84χρονη, η οποία κατέληξε το απόγευμα της Κυριακής.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό άλλοι επτά συμπολίτες. Ειδικότερα κατέληξαν ένας 78χρονος, ένας 86χρονος , ένας 92χρονος, ένας 80χρονος, ένας 88χρονος, ένας 66χρονος και μία γυναίκα 85 ετών.

Χθες νοσηλεύονταν συνολικά 92 ασθενείς με κορωνοϊό. Ειδικότερα στην Α κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονταν 32 άτομα, στη Β κλινική 21 και στη Γ κλινική 25 ασθενείς. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και πέντε στους ισάριθμους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στο μεταξύ σε ειδικό θάλαμο στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται ένα αγοράκι 2,5 ετών με την μητέρα του.
Το παιδάκι είναι αρνητικό στον κορωνοϊό, όμως η μητέρα του έχει συμπτώματα, θεωρείται ακόμη «ύποπτη», καθώς αναμένονταν μέχρι και χθες τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκε.

Το έσκασε ενώ νοσηλεύονταν με κορωνοϊό!
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς 66χρονος Βολιώτης με κορωνοϊό το…έσκασε από το «Αχιλλοπούλειο». Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε κλινική Covid μέχρι τη στιγμή που πήρε την απόφαση να δώσει…εξιτήριο στον εαυτό του. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία.

πηγή: www.magnesianews.gr