Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός - Σε μήκος 25 χιλιομέτρων, «δεν υπάρχει σταγόνα νερού»

Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός - Σε μήκος 25 χιλιομέτρων, «δεν υπάρχει σταγόνα νερού»

Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός, «σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα», με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό να αναφέρει πως δεν υπάρχει σταγόνα νερού.

«Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει: Ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού. Είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που είναι ο Αχελώος», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το eleftheria, ο Περιφερειάρχης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε.

«Χρειάζεται ορθολογική χρήση του νερού»

«Ο Αχελωός χρειάζεται συνετή διαχείριση. Το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου. Είναι ελεύθερο. Λευτεριά στο νερό. Ανήκει σε όσους το χρειάζονται, που το έχουν ανάγκη. Όχι κατασπατάληση του νερού αλλά ορθολογική χρήση», προσέθεσε ο κ. Αγοραστός.

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε πως «χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση».

«Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε. Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Πηγή:iefimerida.gr