Σπιτικό χωρίς νερό και ρεύμα για μητέρα και γιο

Σπιτικό χωρίς νερό και ρεύμα για μητέρα και γιο

Χωρίς νερό και ρεύμα βρίσκονται 46χρονη στον Αλμυρό και ο γιος της, ο οποίος είναι ενήλικος και δίνει την πτυχιακή του. Η οικογένεια βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση την τελευταία εβδομάδα, που ο πατέρας, ο οποίος έφυγε από το σπίτι εδώ και έναν χρόνο, αποφάσισε να διακόψει τις παροχές, ζητώντας παράλληλα εγγράφως διαζύγιο.

Η οικία της, όπως ενημερώνει η ίδια τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έμεινε χωρίς νερό την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Η 46χρονη απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες για επανασύνδεση των παροχών, για τις οποίες να σημειωθεί δεν υπάρχουν οφειλές, όμως ενημερώθηκε ότι είναι αδύνατο, καθώς οι λογαριασμοί είναι στο όνομα του συζύγου και το σπίτι δηλωμένο σε εκείνον.

Απελπισμένη η γυναίκα ζητεί βοήθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η ίδια και ο γιος της δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουν στέγη και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους με τα απαραίτητα και στοιχειώδη αγαθά.

Η γυναίκα είναι άνεργη εδώ και έναν χρόνο. Εξασφαλίζει τα προς το ζην με μεροκάματα δεξιά και αριστερά στα χωράφια και μόλις πρόσφατα είχε καταφέρει να γεμίσει το ψυγείο με τρόφιμα, που τελικά καταστράφηκαν λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Είναι μόνη στον Αλμυρό, καθώς δεν έχει συγγενείς και δεν έχει τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια από κανέναν.

Εκείνο που ζητεί είναι να συνδεθεί το ρεύμα και το νερό στο όνομά της μέχρι να διαχειριστεί την κατάσταση. Να πληρώνει κανονικά εκείνη τους λογαριασμούς.

Επισημαίνεται ότι είναι άνεργη εδώ και έναν χρόνο και τον Μάιο διακόπηκε το ταμείο ανεργίας που λάμβανε. Δίνει μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίζει προς το ζην.

«Δεν μπορεί να μένουμε στο σπίτι δίχως στοιχειώδη αγαθά. Ο γιος μου δίνει την πτυχιακή του, δεν μπορεί να εργαστεί. Παρακαλώ πολύ για μία προσωρινή λύση. Το σπίτι αυτό που μένω έχω δηλώσει στη φορολογική μου δήλωση για το 2021, η οποία είναι κοινή με τον σύζυγο, με τον οποίο δεν είμαι διαζευγμένη. Ο σύζυγος έφυγε από το σπίτι λόγω προβλημάτων που υπήρχαν και όλο αυτό το διάστημα δεν ξέραμε πού βρισκόταν, μέχρι που έλαβα το χαρτί για το διαζύγιο», σημειώνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

www.taxydromos.gr