Πρόγραμμα εορτασμού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

Πρόγραμμα εορτασμού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ &
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ώρα 6:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του  Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου.

Ώρα 7:30 μ.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 8:00 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική Πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ. το αργότερο και αντιπρόσωποι αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχουν εισέλθει στο Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, οι Οργανώσεις και οι Συμπολίτες.

Ώρα 10:30 π.μ.:  Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επίτροπου Αλμυρού π. Γεώργιου Μπέκα,  με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η κα Ζωή Ράππου, Φιλόλογος Γενικού Λυκείου Αλμυρού.  Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:15 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επίσημους με την εξής σειρά:

1.    1ο Δημοτικό Σχολείο
2.    2ο Δημοτικό Σχολείο
3.    3ο Δημοτικό Σχολείο
4.    4ο Δημοτικό Σχολείο
5.    5ο Δημοτικό Σχολείο
6.    1ο Γυμνάσιο
7.    2ο Γυμνάσιο
8.    Γενικό Λύκειο
9.    ΕΠΑΛ
10.    Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
11.    Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων για το τριήμερο του εορτασμού (23, 24 και 25 Μαρτίου) με εικόνες, εκθέματα κ.λ.π. εθνικού περιεχομένου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:
•    ο κλήρος,
•    ο Δήμαρχος,
•    ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
•    οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μαζί με το Προσωπικό τους,
•    οι Οργανώσεις και οι Σύλλογοι μαζί με τα μέλη τους,
•    οι Συμπολίτες

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

1.    Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
2.    Η 111 Πτέρυγα Μάχης να διαθέσει στρατιωτικό τμήμα για την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας το βράδυ της 24ης Μαρτίου και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (απόδοση τιμών, παρέλαση).
3.    Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, για τη λήψη μέτρων τροχαίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ιδιαίτερα το βράδυ της 24ης Μαρτίου στις οδούς Ερμού- Όθρυος- Βασιλέως Κω/νου – Κοραή, όπου θα γίνει η περιφορά της Ιερής Εικόνας. Επίσης για την τήρηση της τάξης στο χώρο της παρέλασης, το πρωί της 25ης Μαρτίου να απαγορεύσει την στάθμευση των οχημάτων επί τις οδού Βασ. Κωνσταντίνου και την διέλευση των οχημάτων από τους κάθετους προς αυτήν οδούς, από το ύψος της οδού Παναγοπούλου έως και το ύψος της οδού Φίλωνος.
4.    Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής να φροντίσουν για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των Σχολείων, τουλάχιστον 100μ. Την ίδια απόσταση θα έχουν και τα άλλα τμήματα.
5.    Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας, του Ηρώου και της παρέλασης ορίζεται η κα Ασημένια Χρήστου.

Αλμυρός,17 Μαρτίου 2023

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος