Πήλιο: Ηλικιωμένη ζει με 20 κατσίκες μέσα στο σπίτι της!

Πήλιο: Ηλικιωμένη ζει με 20 κατσίκες μέσα στο σπίτι της!

Μαζί με τις 20 κατσίκες της στο ίδιο της το σπίτι ζει ηλικιωμένη σε χωριό

του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου προκαλώντας το κοινό αίσθημα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνει γυναίκα χωρίς συγγενείς στη δύση της ζωής της. Για την περίπτωση της ηλικιωμένης είχε γίνει παλιότερα παρέμβαση του Δήμου στις εισαγγελικές αρχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η περίπτωση του ηλικιωμένου που ζει σε σπίτι ερείπιο χωρίς ταβάνι, τουαλέτα και νερό στη Ζαγορά και το οποίο ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τις προηγούμενες ημέρες μετά από καταγγελία που έκαναν γείτονές του στο Silver Alert αρνούμενοι να παρακολουθούν άπραγοι το ανθρώπινο δράμα που διαδραματίζεται στο χωριό τους δεν είναι η μοναδική στην περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής έσπασαν τη σιωπή τους και για ένα ακόμη ανθρώπινο δράμα που εξελίσσεται δίπλα από τις πόρτες των σπιτιών τους τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για την περίπτωση ηλικιωμένης που ζει μόνη της στη μονοκατοικία που διαθέτει και η οποία είναι σε άθλια κατάσταση καθώς η ίδια όχι απλώς αδυνατεί να συντηρήσει το σπιτικό της αλλά ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό της. Η ηλικιωμένη γυναίκα που δεν απέκτησε δική της οικογένεια, έχει μόνο έναν αδερφό ο οποίος βρίσκεται φιλοξενούμενος σε Γηροκομείο. Η ίδια καλείται να καλύψει τα έξοδα για την διαβίωσή της με μία πενιχρή σύνταξη του πρώην ΟΓΑ που δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ τον μήνα.

Μοναδική συντροφιά της στη ζωή είναι οι κατσίκες της. Συνολικά 20 κατσίκες μένουν μαζί με την ηλικιωμένη μέσα στους ίδιους χώρους του σπιτιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες στις οποίες ζει η γυναίκα. Αρκετές φορές στο παρελθόν γείτονες και στελέχη του δήμου αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από το σπίτι νεκρές κατσίκες που «σάπιζαν» μέσα στο σπίτι αναδίδοντας δυσωδία. Δήμος και γείτονες προσπαθούν να βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού την ηλικιωμένη και στο μέτρο που η ίδια τους επιτρέπει. Την προμηθεύουν με ξύλα για να ζεσταίνεται το χειμώνα και ποσότητες τροφίμων για να μαγειρεύει.

Πλέον όμως όπως επισημαίνουν η ηλικιωμένη έχει «πέσει» σωματικά και υπάρχει ανησυχία ακόμη και για τη σωματική της ακεραιότητα. «Δεν μπορεί ούτε τη φωτιά να ανάψει για να ζεσταθεί. Υπάρχει κίνδυνος να πεθάνει ακόμη και από ασιτία», λένε γνώστες της κατάστασης.

Στο παρελθόν ο Δήμος είχε προσφύγει στην Εισαγγελία Βόλου ζητώντας παρέμβαση για την φιλοξενία της ηλικιωμένης σε ασφαλές περιβάλλον για το υπόλοιπο της ζωής της. Δεν υπήρχε όμως αποτέλεσμα. Πλέον η κατάσταση δείχνει να έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το σπίτι που βρίσκεται μέσα στον οικισμό δημιουργεί προβλήματα υγιεινής και για τις υπόλοιπες κατοικίες.

«Κοιμάται με τις κατσίκες της αγκαλιά!» λένε γείτονες και ζητούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες να «σκύψουν» πάνω από το κοινωνικό πρόβλημα που εξελίσσεται στον τόπο τους.

ΠΗΓΗ: εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

thessaliatv.gr