Ο “Ιανός” πλήττει και τη Μαγνησία – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες

Ο “Ιανός” πλήττει και τη Μαγνησία – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία “Ιανός” πλήττει από το πρωί τη Μαγνησία με έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το Νομό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε Καλά Νερά, Συκή, Αφέτες και Άφησσο.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το απόγευμα καθώς ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας του κυκλώνα, ένα υπόλειμμα δηλαδή, κινείται βορειοανατολικά και συναντά ένα βορειοδυτικό ρεύμα, δηλαδή ένα μελτέμι και έτσι δημιουργείται μια σύγκληση που θα δώσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και βροχοπτώσεις, αλλά όχι ισχυρούς ανέμους. Στη Θεσσαλία, εκτός από τη Μαγνησία, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και το Νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στη Μαγνησία οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια θα μετατραπούν σε ασθενείς βροχές. Από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός θα είναι καθαρός και η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Καθαρός θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός και την Κυριακή, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φθάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

www.e-thessalia.gr