Ο Ράφα Ναδάλ υποκλίθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ηττήθηκα από έναν εκ των κορυφαίων»

Ο Ράφα Ναδάλ υποκλίθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ηττήθηκα από έναν εκ των κορυφαίων»

Υπόκλιση του Ράφα Ναδάλ στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ισπανός υπεραθλητής ήταν μπροστά με 2-0 σετ, όμως ηττήθηκε από τον Έλληνα τενίστα (3-2) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Ναδάλ δεν έψαξε για δικαιολογίες, ούτε στάθηκε σε τραυματισμούς και τύχη. Αντιθέτως, έδειξε τον σεβασμό του για τον Τσιτσιπά.

«Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει η... κατάρα της Αυστραλίας για τον ίδιο, απάντησε: «Όχι, όχι, όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών».

Τέλος, τόνισε: «Σωματικά δεν νιώθω ούτε φανταστικά, ούτε άσχημα. Έκανα λάθη στο τάι μπρέικ, που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει».
Επική νίκη Τσιτσιπά απέναντι στον Ναδάλ – Προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα απέναντι στον τεράστιο Ράφα Ναδάλ, και κατάφερε με μια φοβερή ρελάνς να τον κερδίσει με 3-2 σετ και να περάσει στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε πίσω 2-0 στα σετ, όμως με μια εντυπωσιακή ανατροπή ισοφάρισε σε 2-2 και η πρόκριση κρίθηκε στο πέμπτο και τελευταίο σετ. Ο αγώνας κράτησε τέσσερις ώρες, με τον Τσιτσιπά να δίνει μάχη μέχρι το τέλος και να πετυχαίνει ενδεχομένως τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Τα σετ

3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αγωνιστεί 7 φορές απέναντι στον Ράφα Ναδάλ (από το 2018 έως το 2020) και μετρούσε μόλις μια νίκη απέναντι στον Ισπανό σταρ του τένις.

πηγή:real.gr