Νέα Σμύρνη: Κύκλωμα που παρασύρει παιδιά πίσω από την μαστροπεία της 14χρονης;

Νέα Σμύρνη: Κύκλωμα που παρασύρει παιδιά πίσω από την μαστροπεία της 14χρονης;

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ , Κωνσταντίνα Δημογλίδου, οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρει παιδιά.
Διαδοχικά σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση των μαστροπών που εξέδιδαν την 14χρονη που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα του 29χρονου «Ταχίρ», με αιγυπτιακή καταγωγή, που φέρεται να την εξέδιδε και των άλλων δύο συλληφθέντων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματα.

Βασικό σημείο έρευνας, είναι και το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης, το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευτούν οι επαφές αλλά και τα μηνύματα που έχουν καταγραφεί. Από την πρώτη κατάθεση της 14χρονης, προέκυψε ότι το κορίτσι έχει πέσει θύμα βιασμού τουλάχιστον μια φορά, ενώ από τη δομή της Νέας Σμύρνης έχει φύγει 50 φορές.

Τα ραντεβού της φρίκης – Η πρώτη κατάθεση της 14χρονης
Η 14χρονη που έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, χθες το βράδυ, στις Αρχές από τη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το σπίτι του παιδιού», στο Παλαιό Φάληρο και όχι στο ίδρυμα της Νέας Σμύρνης, όπου διέμενε μαζί με την 16χρονη αδελφή της, ήταν «σφιγμένη» και λιγομίλητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον «Ταχίρ» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια ξεκίνησαν να συναντώνται. Οι Αρχές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκτιμούν ότι η ανήλικη, που είναι ακόμα φοβισμένη, θα πει περισσότερα στη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έπειθαν το κορίτσι να εγκαταλείψει τη δομή και την οδηγούσαν σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου και σε σπίτια στην Ελευσίνα με αντίτιμο το ποσό των 100 ευρώ, για ροζ ραντεβού.

Το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα του 29χρονου, «Ταχίρ» ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί. Συνελήφθησαν επίσης και δύο Έλληνες 24 και 25 ετών που βρέθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Παράλληλα, είναι θέμα χρόνου η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου με το όνομα «Ρουσλάν» που φέρεται να βίασε την ανήλικη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 19 Μαρτίου, σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να βιντεοσκοπούν.

Οι τρεις συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον της 31ης ανακρίτριας στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 24/3.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία κατά περίπτωση ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, από τη Γεωργία, που φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά το 14χρονο παιδί.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο από τους συλληφθέντες παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς ότι είχαν συναντήσει σε ξενοδοχείο την ανήλικη αλλά αρνήθηκαν ότι την κακοποίησαν σεξουαλικά. Ομολόγησαν ωστόσο ότι παρακολουθούσαν τα όσα φρικτά συνέβαιναν και τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους.

Βίντεο και μηνύματα καίνε τους μαστροπούς
Οπως φαίνεται οι παιδοβιαστές, βιντεοσκοπούνταν κιόλας τις αρρωστημένες πράξεις τους.

Συγκεκριμένα στο κινητό του ενός εκ των τριών ανδρών έχουν βρεθεί βίντεο με την 14χρονη είτε σε προκλητικές πόζες, είτε σε πράξεις ερωτικού περιεχομένου με το τέταρτο άτομο που διαφεύγει της σύλληψης. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται τα κινητά και των τριών συλληφθέντων για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Τα κινητά τους, βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση. Συνολικά βρέθηκαν επτά βίντεο αλλά και συνομιλίες που αφορούσαν στην ανήλικη λίγο πριν τη συναντήσουν. Η υπόθεση ουσιαστικά αποκαλύφθηκε χάρη στην κοινωνική λειτουργό της δομής η οποία άντλησε πληροφορίες για την 14χρονη από άλλα κορίτσια της δομής και την αδελφή της κοπέλας.

Η ανήλικη για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίαζε από την δομή, χωρίς να υπάρχει λόγος, για ώρες μέχρι και μέρες.

Τελευταία φορά που εξαφανίστηκε ήταν τις 19 Μαρτίου, γεγονός που έκανε μία κοινωνική λειτουργό της δομής να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει. Έτσι μετά από έρευνα που έγινε, το κορίτσι αποκάλυψε την αλήθεια, για την κακοποίηση που βίωνε.
Φόβοι και για άλλα θύματα – «Κύκλωμα που παρασύρει παιδιά»
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε με τα ραντεβού στο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, αλλά και ποια ήταν η σχέση της 14χρονης με τους συλληφθέντες.

Δεν αποκλείεται εξάλλου, το ενδεχόμενο οι μαστροποί να «ψάρευαν» ευάλωτα, ανήλικα κορίτσια και από άλλες δομές της Αττικής.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ , Κωνσταντίνα Δημογλίδου, οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρει παιδιά. Η ίδια  μιλώντας στον ΑΝΤ1,  έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά. Σημείωσε ακόμα ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους στην δομή.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην ανάκριση. Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, το παιδί είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γύρναγε το πρωί.

«Αυτή που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».

Η 14χρονη,  αναμένεται να καταθέσει και επίσημα στις Αρχές και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, στην οποία θα πρέπει να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ώστε να προχωρήσει η έρευνα και να βρεθούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα.

πηγή in.gr