Μεϊκόπουλος – Παπανάτσιου στηρίζουν το αίτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας για παράταση στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Μεϊκόπουλος – Παπανάτσιου στηρίζουν το αίτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας για παράταση στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου στηρίζουν το αίτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας για παράταση της ημερομηνίας για τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών
Οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσαν Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας διαβιβάζοντας Υπόμνημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται στην Αναφορά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε πριν από τρεις μήνες με την οποία δόθηκε  παράταση για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών της κατηγορίας 5 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ ανακοινώθηκε ότι δε θα δοθεί εκ νέου παράταση.

Εξωγενείς, όμως, παράγοντες, όπως οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των μηχανικών από τις υπηρεσίες που ορθά εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19, αλλά και η πρόσφατη κακοκαιρία  που έπληξε με σφοδρότητα την περιοχή της Μαγνησίας, σε Δήμο Βόλου και Δήμο Αλμυρού, δημιουργώντας σοβαρά τεχνικά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εμπρόθεσμη τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών τόσο από τους μηχανικούς όσο και από τους ιδιοκτήτες.

Για τους λόγους αυτούς, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν το αίτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας για δίκαιη απόδοση του χρόνου δυνατότητας υπαγωγής με εκ νέου παράταση, που θα επιτρέψει σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με ομαλές συνθήκες.

Το Γραφείο Τύπου