Μαγνησία: Προκαταρκτική για το phising σε υποψήφιο από τα ΕΠΑΛ

Μαγνησία: Προκαταρκτική για το phising σε υποψήφιο από τα ΕΠΑΛ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, για απόπειρα phising σε υποψήφιο για τα ΕΠΑΛ με στόχο να πληγούν οι πανελλαδικές. Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σαβελίδη, ο μαθητής αλλά και η μητέρα του δέχθηκαν τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε πως ο μαθητής καλείται να αλλάξει εξεταστικό κέντρο και να ανοίξει ένα σύνδεσμο που του έχει αποσταλεί στο email του για να δει που δίνει εξετάσεις.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση. Όμως δεν κατατέθηκε μήνυση από καμία πλευρά.

Τόσο ο κ. Σαβελίδης όσο και η οικογένεια του παιδιού θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν στο πλαίσο της προκαταρκτικής που αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα. Ο απατεώνας, εάν το μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.

www.ertnews.gr