Μαγνησία: Διανομή 2.000 δεμάτων με τρόφιμα από την Μητρόπολη

Μαγνησία: Διανομή 2.000 δεμάτων με τρόφιμα από την Μητρόπολη

Προτεραιότητα αποτελεί για την τοπική Εκκλησία η διανομή 2.000 και πλέον δεμάτων με τρόφιμα

και όλα τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι ισάριθμων άπορων οικογενειών στη Μαγνησία. Αρχισε, στο μεταξύ, η συγκέντρωση τροφίμων στους ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να διανεμηθούν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με σύνθημα την προτροπή να μην παραμείνει κανένα τραπέζι άδειο τη μέρα του Πάσχα, κληρικοί και λαϊκοί ενώνουν δυνάμεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για την περίσταση, όπως κρέας, λάδι, αβγά, ζάχαρη, ζυμαρικά, καφές και ό,τι ακόμη είναι απαραίτητο.

Με τις προσπάθειες να έχουν ήδη αρχίσει, οι ενοριακοί ναοί, που δεν έχουν σταματήσει να διανέμουν τρόφιμα στη διάρκεια της πανδημίας σε όσους στερούνται ακόμη και τα αναγκαία, συγκεντρώνουν τα είδη που προορίζονται για το γιορτινό τραπέζι.

«Αυτή τη στιγμή όλες οι ενορίες έχουν αναλάβει να καλύψουν κάθε ανάγκη που υπάρχει. Ηδη συγκεντρώνονται είδη από τις ενορίες και υπάρχει σημαντική προσφορά για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και σε απόρους που είναι στα συσσίτια, αλλά και σε αυτούς που τυχόν έχουν πρόβλημα για να εξασφαλίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Ηδη έχουν ξεκινήσει οι ενορίες και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να διανέμουν τα δέματα, με αποκορύφωμα την εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οποια ανάγκη κι αν υπάρχει, θα καλυφθεί. Τουλάχιστον 2.000 περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν σίγουρα, στο σύνολό τους. Κανείς δεν νιώθει ότι έχει εγκαταλειφτεί και για μένα αυτό είναι το σημαντικό», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

www.taxydromos.gr