Μία συλλεκτική έκδοση της Mercedes-AMG SL 63

Μία συλλεκτική έκδοση της Mercedes-AMG SL 63

Η Mercedes-AMG δημιουργεί μία επετειακή έκδοση της νέας SL 63, τιμώντας το μονοθέσιο της γερμανο-βρετανικής ομάδας που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2022.

Οι τυχεροί υποψήφιοι ιδιοκτήτες της ξεχωριστής αυτής έκδοσης της Mercedes-AMG SL 63, που φέρει τον κωδικό «Motorsport Collectors Edition» θα είναι μόλις 100, όπως αντίστοιχα και τα μοντέλα που θα παραχθούν.

Η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει από την ειδική βαφή, παρόμοια με αυτή του μονοθεσίου, όντας βαμμένη σε ασημί χρώμα. Όμως, ο χρωματισμός σκουραίνει σταδιακά για να μετατραπεί σε μαύρο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Επιπλέον, στο τμήμα από το πλάι μέχρι και τον πίσω προφυλακτήρα υπάρχει επαναλαμβανόμενο το εμπορικό σήμα τής Μercedes-Benz. Χαμηλά στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και στο χείλος των τροχών (διάστασης 21 ιντσών) έχει προστεθεί μια έντονη πράσινη απόχρωση, ενώ υπάρχουν και στοιχεία χρωμίου.

Στο εσωτερικό τής Mercedes-AMG SL 63 «Motorsport Collectors Edition» κυριαρχεί το μαύρο δέρμα nappa, ενώ οι υποψήφιοι συλλέκτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να υπάρχουν ραφές είτε κόκκινου είτε κίτρινου χρώματος. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται το σύστημα τηλεματικής «AMG Track Pace telematics package», το ηχοσύστημα της Burmester και το ειδικό κάλυμμα για το αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα έχει διαφοροποιείται σε ότι αφορά την απόδοση του κινητήρα, σε σχέση με την «απλή» Mercedes-AMG SL 63 4Matic+. Αυτό σημαίνει ότι ο twin-turbo V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων αποδίδει 585 ίππους και ροπή 800 Nm.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ