Κενό… μνήμης είχε την επόμενη ημέρα ο απόστρατος που οδηγούσε για 40 χλμ. αντίθετα στην ΠΑΘΕ

Κενό… μνήμης είχε την επόμενη ημέρα ο απόστρατος που οδηγούσε για 40 χλμ. αντίθετα στην ΠΑΘΕ

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ν. Μαγνησίας σε έναν 63χρονο, που τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ είχε μεθύσει και δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του οδήγησε για 43 περίπου χιλιόμετρα αντίθετα στην ΠΑΘΕ και συγκεκριμένα από τον κόμβο Μικροθηβών μέχρι το Μ. Μοναστήρι και στη συνέχεια, μετά από αναστροφή που έκανε, μέχρι τον κόμβο Βελεστίνου, όπου τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στις μπαριέρες του δρόμου, στα δεξιά της πορείας του!

Συγκεκριμένα, μεγάλη η κινητοποίηση της Αστυνομίας και της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», για κλείσιμο διοδίων, διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα και προειδοποιητικές πινακίδες για αντιθέτως κινούμενο όχημα…
Το γεγονός ότι ο 63χρονος, που είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτοικος Καβάλας, κινούνταν με το όχημά του, αντίθετα (στο ρεύμα προς Αθήνα είχε κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη), έγινε αντιληπτό στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος οδηγούσε ένα αυτοκίνητο μάρκας VW Polo, κινούνταν τέρμα αριστερά και δεν είχε μεγάλη ταχύτητα.
Εκτιμάται ότι ο άνδρας ήθελε να πάει στην Καβάλα για να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά ήταν τόσο μεθυσμένος που μπερδεύτηκε και πήρε το ρεύμα προς Αθήνα για να πάει προς Θεσσαλονίκη…

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, βγήκαν στο δρόμο πέντε περιπολικά και σε συνεννόηση με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, έκλεισαν τα διόδια και άναψαν φωτεινές πινακίδες «Προσοχή αντιθέτως κινούμενο όχημα»!

Τα περιπολικά της Αστυνομίας κινούνταν στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας και ακολουθούσαν τον απόστρατο στρατιωτικό, όταν κάποια στιγμή έφτασε στον κόμβο Βελεστίνου, έκανε αναστροφή και βγήκε, κινούμενος πάντα αντίθετα, έπιασε την Παλαιά Εθνική Οδό κινήθηκε αριστερά του 304 ΠΕΒ και μπήκε ξανά στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα…
Αποκοιμήθηκε στο τιμόνι
Για καλή τύχη, τόσο του ιδίου, όσο και άλλων οδηγών, ο 63χρονος αποκοιμήθηκε στο τιμόνι βγήκε δεξιά της πορείας του και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στις μπαριέρες.
Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν, διαπίστωσαν ότι οι πόρτες του αυτοκινήτου δεν άνοιγαν και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙΠΕ, για να τον απεγκλωβίσει.
Τελικά και ενώ η ώρα ήταν 3.30 τα ξημερώματα, μια ώρα μετά την καταδίωξη, ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του και, επειδή δεν είχε κουράγιο ούτε να φυσήξει στο αλκοολόμετρο (…) έγινε λήψη αίματος, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται. Επειδή δεν υπήρχε η μέτρηση αλκοόλ στο αίμα του, δεν έγινε σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παρά μόνο για επικίνδυνη οδήγηση.
Σημειώνεται ότι ο απόστρατος στρατιωτικός το πρωί της Κυριακής δεν θυμόταν καν τι έγινε, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας, όπου κατέθεσε ότι είχε κενό μνήμης… αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Ιανουάριο 2023 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

www.thessaliatv.gr