Και οι αγρότες της Καρδίτσας στους δρόμους

Και οι αγρότες της Καρδίτσας στους δρόμους

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι αγρότες της Καρδίτσας, όπως τονίστηκε σήμερα το μεσημέρι από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Καρδίτσα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να γεμίσουν την ερχόμενη Κυριακή τις πλατείες των χωριών με τρακτέρ, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 20/1 θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων και αγροτών του νομού Καρδίτσας, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των κινητοποιήσεων, αλλά και ενημέρωση για όσα απασχολούν τον αγροτικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα «τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα χωριά είναι θετικά και δηλώνουν αγωνιστική διάθεση του αγροτικού κόσμου», ενώ ο ίδιος θεωρεί ως το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή την εποχή, την τιμή στο βαμβάκι που έχει κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Μίλησε για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως ένα ευρώ το κιλό, ενώ αναφερόμενος σε άλλα προβλήματα έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Τόνισε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο αφορά, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση στις ζωοτροφές κ.ά.

πηγή zougla.gr