Ευοίωνα νέα από την Εasy Jet για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Ευοίωνα νέα από την Εasy Jet για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Σύμφωνα με έρευνα της αεροπορικής εταιρείας, αναμένεται εκτόξευση της ζήτησης για ταξίδια μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Θετικά τα μηνύματα που προκύπτουν για τον τουρισμό, μετά από πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easy Jet, που «πετά» για τέταρτη χρονιά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ορόσημο για τον τουρισμό της περιοχής η διατήρηση του πτητικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι το 65% των Ευρωπαίων προγραμματίζουν ή έχουν κάνει ήδη κράτηση για αεροπορικό ταξίδι μέσα στο 2021, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία σε 5.000 καταναλωτές από όλη την Ευρώπη από τις 8 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2021.

Η έρευνα έδειξε ότι η ζήτηση από τους Βρετανούς ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αγγίζοντας το 68%, ενώ οι πελάτες του αερομεταφορέα είναι ακόμη πιο πιθανό ότι θα ταξιδέψουν φέτος, με σχεδόν το ένα τέταρτο να προγραμματίζει ταξίδι για το 2021.

Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει τα παραπάνω δεδομένα, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κώστας Ευσταθίου, ανέφερε ότι είναι σαφής η πρόθεση των Βρετανών να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και την περιοχή, ανατρέχοντας στην πολύ χρήσιμη πληροφορία, ότι περί τα 20 εκατομμύρια Βρετανών, έχουν ήδη εμβολιαστεί. Διατηρώντας την αισιοδοξία του, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει κινητικότητα από το εξωτερικό σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων, με την προσδοκία ότι η σεζόν θα κυμανθεί στο 50 με 60% του 2019, να διατηρείται. «Είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της έρευνας. Εάν διατηρηθούν οι πτήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και είναι γεμάτα τα αεροπλάνα, μπορεί και να ξεπεράσουμε το αναμενόμενο ποσοστό. Κρατάμε μια επιφύλαξη και θα δούμε», είπε.

Το 82% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους αρέσουν τα συχνά ταξίδια και όπως έδειξε η έρευνα αυτά παραμένουν προτεραιότητα για πολλούς. Εξ όσων είχαν κάνει κράτηση για το 2021 (14%), πάνω από τους μισούς, το 56%, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν και νέα κράτηση μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενδεικτικό της αυξημένης διάθεσης που υπάρχει για ταξίδια.

Σταθερά υψηλές οι προσδοκίες από την Βρετανική αγορά, παρά το γεγονός ότι διατηρείται το κλίμα αβεβαιότητας, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι αυτονόητο πως εάν επιτραπεί στον κόσμο, σαφώς θα ταξιδέψει, αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να αναιρεθεί αυτή την στιγμή. Αν οι χώρες είναι σε lockdown που να ταξιδέψει ο τουρίστας».

Συγκρατημένη αισιοδοξία και κλίμα αβεβαιότητας επικρατούν στην διεθνή τουριστική αγορά, με τον κ. Ευσταθίου να υπογραμμίζει ότι «υπάρχει διάθεση για ταξίδια και αν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα υπάρξει εκτόξευση της κίνησης. Εάν πάμε σε ομαλότητα και κανονικότητα, θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση. Στην παρούσα, ωστόσο, όλα είναι υπό αναίρεση, γιατί δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί».

Το γεγονός, πάντως, ότι η έρευνα διεξήχθη στα μέσα Ιανουαρίου, δηλαδή την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες είτε βρίσκονταν ήδη είτε έμπαιναν σε lockdown και στην αρχή της κυκλοφορίας των εμβολίων, σημαίνει, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, ότι η πρόθεση των καταναλωτών να κάνουν κράτηση ταξιδίου αναμένεται να εκτοξευθεί μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

πηγή:taxydromos.gr