Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πληγείσα περιοχή του Αλμυρού

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πληγείσα περιοχή του Αλμυρού

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πληγείσα περιοχή του Αλμυρού

Την πληγείσα από τη πρόσφατη κακοκαιρία περιοχή του Αλμυρού επισκέφθηκε τη Κυριακή 20-9-2020  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον  Τομεάρχη Υποδομών του Ν. Παππά, τον Τομεάρχη Εσωτερικών Κ. Ζαχαριάδη, τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χ. Σπίρτζη,  την Αν. Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου, το Βουλευτή Μαγνησίας Α.Μεϊκόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γ. Ζώγα, το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κ. Βογιατζή  και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκο και τον Περιφρειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό από τους οποίους ενημερώθηκε για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη πρόσφατη κακοκαιρία. Κατά τη συζήτηση προέκυψε η άμεση ανάγκη αποκατάστασης του οδικού δικτύου, των αγροτικών δρόμων  και του δικτύου ύδρευσης της περιοχής που έχει υποστεί πολλαπλές ζημιές ώστε να αποκατασταθεί η υδρότηση και η οδική σύνδεση του Αλμυρού και των γύρω χωριών.

Εκτενής αναφορά έγινε στις ζημιές που έχουν υποστεί οι  αγροτικές καλλιέργειες, οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, τα μελισσοκομεία, πολλές αγροτικές υποδομές, εγκαταστάσεις, μηχανήματα και θερμοκήπια και το λιμάνι του Αη Γιάννη του Αλμυρού.
Όπως δήλωσαν τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά και από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις πληγείσες περιοχές  είναι  εμφανής η μη προετοιμασία του κράτους για την αντιμετώπιση του Ιανού.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες που έχουν προκύψει. Καμία βοήθεια δεν έχει δοθεί επί της ουσίας σε όσους έχουν πληγεί, με εξαίρεση το πρώτο έκτακτο βοήθημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξαγγελθεί τίποτα που να αφορά τις βασικές υποδομές την αγροτική οδοποιία, την διαμόρφωση των πρανών των ποταμών,την αποζημίωση των αγροτικών καλλιεργειών και υποδομών
.
Η αποκατάσταση των υλικών ζημιών και η οικονομική αποζημίωση των πληγέντων αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για το παρόν και το μέλλον της περιοχής του Δήμου Αλμυρού.

Είναι κρίσιμη υπόθεση η θωράκιση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε φυσικές καταστροφές. ‘Οπως δήλωσε και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χαρίτσης,  οι κυβερνήσεις με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ επανεκκινήσαν  το 2017 το επενδυτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση (ΣΑΤΑ, το οποίο είχε καταργηθεί το 2012) και το 2018 το διπλασίασαν, ενώ παράλληλα στήριξαν τις Περιφέρειες μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για έργα τοπικών υποδομών και προβλέψαν ειδικό πρόγραμμα ύψους 20 εκ. ευρώ στο «Φιλόδημο», για αντιπλημμυρικά έργα.

Τέλος επισημαίνουμε πως αξίζουν συγχαρητήρια στην πυροσβεστική Υπηρεσία και στις λοιπές δυνάμεις που συνέβαλαν στο να σωθούν οι ζωές των συμπολιτών μας κάτω από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Το γραφείο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Οι βουλευτές
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Κατερίνα Παπανάτσιου