Εμβόλιο: Πάνω από 13.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Εμβόλιο: Πάνω από 13.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Πάνω από 13.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν πραγματοποιηθεί

στη Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου, όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, έως και χθες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Ειδικότερα, στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12615 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 8454 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 4161 στη δεύτερη δόση. Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν 449 νέοι εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 340 για την πρώτη δόση και οι 109 για τη δεύτερη.
Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 588 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 351 για την πρώτη δόση και οι 237 για τη δεύτερη δόση, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν 18 νέοι εμβολιασμοί, εκ των οποίων δύο για την πρώτη δόση του εμβολίου και 16 για τη δεύτερη.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εμβολιασμοί τόσο με το εμβόλιο της Pfizer, όσο και της Astrazeneca, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες έως 64 ετών.

Στα Εμβολιαστικά Κέντρα του Νοσοκομείου Βόλου, της Αργαλαστής, του Αλμυρού και του Κέντρου Υγείας Βόλου εξυπηρετούνται οι πολίτες από 75 ετών και άνω και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου εξυπηρετούνται οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.

πηγή:magnesianews.gr