Ελεονώρα Μελέτη: Το χρονικό του τέλους της εκπομπής, ο προφητικός αποχαιρετισμός και οι αντιδράσεις των συνεργατών της

Ελεονώρα Μελέτη: Το χρονικό του τέλους της εκπομπής, ο προφητικός αποχαιρετισμός και οι αντιδράσεις των συνεργατών της

Μετά από μόλις οκτώ εβδομάδες στον «αέρα» του Alpha, η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Ώρα για Μελέτη» έριξε αυλαία. Σε λίγη ώρα θα δούμε στους δέκτες μας, στη θέση της, την εκπομπή “Alpha Παντού” με τους Μαρία Νικόλτσιου, Βίκυ Χαντζή και Πέτρο Καρσιώτη.

Η πρωινή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, που -κατά πολλούς- χαρακτηρίστηκε ως πολύπαθη, αφού μια σειρά γεγονότων την οδήγησε σε… χαμηλές πτήσεις στα νούμερα τηλεθέασης, σταμάτησε οριστικά από το κανάλι.

Όπως θα δεις στον τελευταίο αποχαιρετισμό της, η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν ανανέωσε το ραντεβού με το τηλεοπτικό κοινό για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, στα μέσα της εβδομάδας, το κανάλι είχε στείλει δελτίο Τύπου, στο οποίο η εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» θα έδινε πάσα… στο «Pop up» που από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα αρχίζει στις 13.00. Τελικά, όπως όλα έδειξαν, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Τι έγινε, όμως, αυτές τις 8 εβδομάδες:

Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Μάλιστα, εκτός από την πρεμιέρα, τις πρώτες ημέρες, ο Νίκος Μάνεσης εμφανιζόταν τακτικά στο πλατό.
Λίγες ημέρες μετά, ο παρουσιαστής που είχε τον χαρακτηρισμό “εμψυχωτής” στα δελτία Τύπου του σταθμού σταματάει να εμφανίζεται στο πλατό. Ο Νίκος Μάνεσης έχει αποστασιοποιηθεί, δεν μπαίνει στο πλατό, ενώ δεν είναι ούτε στο control room, ελέγχοντας την εκπομπή από το γραφείο του.
Τα πρώτα κουίζ για “τηλεοπτικό ζευγάρι που βρίσκεται σε κόντρα” ξεκινούν να παίζουν στις πρωινές εκπομπές.
Μέχρι που η αλήθεια για τις τεταμένες σχέσεις Μελέτη – Μάνεση βγαίνει στο φως. Οι δυο συνεργάτες δεν μιλιούνται πλέον μεταξύ τους, ενώ η διεύθυνση ειδήσεων αλλά και η διοίκηση προσπαθεί να βρει μια λύση και να … κατευνάσει τα πνεύματα. Η παρουσιάστρια πίστευε σε ένα πιο κοινωνικό περιεχόμενο με θέματα και συνεντεύξεις σαν αυτές που παρουσίαζε στη βραδινή της εκπομπή, ενός ο Νίκος Μάνεσης επέμενε σε ένα κόνσεπτ που προσομοίαζε με αυτό που παρουσιάζει ο ίδιος το Σαββατοκύριακο.
Ακολουθούν τα stories της Μελέτη που… ανάβουν φωτιές. Εκείνη, επιμένει ότι ήθελε εξ’ αρχής να κάνει τα “Μεσάνυχτα”. (Δες εδώ όλες τις αναρτήσεις της παρουσιάστριας στο Instagram).
Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που θέλουν την Ελεονώρα να παραιτείται. Τελικά, η ίδια βάζει τα πράγματα στη θέση τους μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή: «Εγώ είμαι σκυλί μαύρο! Του πολέμου! Δεν παραιτούμαι ποτέ. Ειδικά όταν δεν έχω την ευθύνη». Λένε ότι την Παρασκευή παραιτήθηκα, δεν παραιτήθηκα σε καμία περίπτωση. Ούτε καν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Δεν ξέρω πως ακριβώς βγήκε αυτό, αλήθεια σου λέω. Δεν θα το έκανα ποτέ, δεν θα άφηνα ποτέ μια μάχη».
Ο Νίκος Μάνεσης θα δηλώσει στη συνέχεια στο TLIFE: «Εγώ σταμάτησα εδώ και πολλές μέρες να παρακολουθώ τη ροή της εκπομπής. Δεν έχουμε τσακωθεί αλλά δεν έπρεπε και εγώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου;»
Ακολουθούν κι άλλες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές…
Οι παραιτήσεις τριών δημοσιογράφων της εκπομπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η συνεργασία της Ελεονώρας Μελέτη με τον Νίκο Μάνεση ολοκληρώνεται, σύμφωνα με το Πρωινό και η επιμέλεια της εκπομπής περνά στη διεύθυνση ενημέρωσης του σταθμού.
Λίγες ημέρες αργότερα, ακολουθεί η παραίτηση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Ασπασίας Κάρλου και δύο ακόμα δημοσιογράφων.
Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο νέος αρχισυντάκτης αναλαμβάνει την “Ώρα για Μελέτη”, ενώ στο πάνελ βλέπουμε να εναλλάσσονται η Βίκυ Χαντζή, ο Πέτρος Καρσιώτης και ο Παναγιώτης Σουρέλης.

Το πρωί της Δευτέρας, η κάμερα της εκπομπής “Ευτυχείτε” και η Έλενα Πολυκάρπου συνάντησαν έξω από τον Alpha τη Βίκυ Χαντζή και τον Νικόλα Ράπτη, συνεργάτες της Ελεονώρας Μελέτη σε τηλεόραση και ραδιόφωνο αντίστοιχα.

Η Βίκυ Χαντζή δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση, ενώ ο Νικόλας Ράπτης είπε χαρακτηριστικά: «Παιδιά, δεν ξέρω. Την Παρασκευή έφυγα και έκανε εκπομπή. Ξέρω τι κάνει ο καθένας με τις συμβάσεις του;».

πηγή:¨T-life.gr