Εκδηλώσεις μνήμης του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Ιεροθέου του Α΄ στον Αλμυρό (φωτογραφίες)

Εκδηλώσεις μνήμης του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Ιεροθέου του Α΄ στον Αλμυρό (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τριήμερο (19 – 21/5) εορταστικών εκδηλώσεων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, επ’ ευκαιρία της Ανακομιδής και Προόδου των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.
Τις εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος. Οι πολίτες του Αλμυρού τίμησαν τον αγαπημένο τους Άγιο και θυμήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, την θαυματουργική ανοικοδόμηση, σε σαράντα ημέρες, του παλαιού Ναού, του πρώτου χριστιανικού Ναού του Αλμυρού, καθώς και τον πρωτεργάτη της προσπάθειας αυτής, τον τότε επίσκοπό τους και μετέπειτα Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Ιερόθεο Α΄.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου του θαυματουργού, που θησαυρίζεται στην Ι. Μ. Κορώνης, καθώς και Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην προσφορά του Μακαριστού Πατριάρχου Ιεροθέου του Α΄. Στη ζωή και το έργο του αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ», κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, η οποία δεν έκρυψε και την πίκρα που βίωσε ο τότε Επίσκοπος λόγω της προδοσίας του από μερίδα συμπατριωτών του, που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη του τόπου του.

Στη συνέχεια, μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού απήγγειλαν ποιήματα αφιερωμένα στο τιμώμενο πρόσωπο, γραμμένα από την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Κρίκη. Η μαέστρος και καθηγήτρια μουσικής, Μαριάννα Σαμαρτζή διεύθυνε την μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού, η οποία ταξίδευσε μουσικά το κοινό με τα μελωδικά ψαλτοτράγουδα.

Το κλείσιμο της βραδιάς έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ιερείς του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλμυρού για την διοργάνωση της όμορφης βραδιάς, αλλά και για την ευκαιρία που του δόθηκε να μπορεί να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο και στον Αλμυρό, καθώς τον Δεκέμβριο οφείλει να παραβρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου. Στο κήρυγμά του τόνισε την ειρήνη που είχε ο Άγιος Νικόλαος στη ζωή του, την οποία οφείλουμε να επιδεικνύουμε όλοι οι χριστιανοί – κατά μίμηση του Αγίου – για να μπορέσουμε, εν συνεχεία, να εμπνεύσουμε με το παράδειγμά μας τους συνανθρώπους, αλλά και να τους βοηθήσουμε στις πολλαπλές τους ανάγκες. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ιερό Μνημόσυνο, εις μνήμην του μακαριστού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Ιεροθέου του Α΄.