Εθισμένος στο ιντερνετικό σεξ φέρεται να δήλωσε ο υποπυραγός

Εθισμένος στο ιντερνετικό σεξ φέρεται να δήλωσε ο υποπυραγός

Εθισμένος στο σεξ και μάλιστα στο διαδίκτυο φέρεται να δήλωσε πως είναι ο 39χρονος υποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος, που κατηγορείται για παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Χθες αφού απολογήθηκε ΕΠΊ δύο περίπου ώρες στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου ο 39χΡονος κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Θεσσαλονίκης Πένυ Μαρκοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι θα προσβάλει το ένταλμα προσωρινής κράτησης, ενώ αρνήθηκε ότι ο πελάτης της παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα τόνισε ότι η προσωρινή κράτηση έγινε «υπό το βάρος της κοινής γνώμης».

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες ο 39χρονος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τον ζηλεύει η 32χρονη σύντροφός του και ότι ήθελε να κάνει παιδιά και μάλιστα η μητέρα του τον πιέζει να «κάνει ξανθά και γαλανομάτικα κορίτσια…». Φέρεται να υποστήριξε ακόμη πως είναι εθισμένος στο σεξ μέσω του διαδικτύου και σε σχετικές ιστοσελίδες και μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι έχει συμμετάσχει σε ιντερνετικά παιχνίδια, έχοντας παίξει πολλούς ρόλους, όπως του ανήλικου, του ομοφυλόφιλου κ.ο.κ. Αναφορικά με τις δύο φωτογραφίες των κοριτσιών της συντρόφου του, 10 και 12 ετών, που βρέθηκαν στον κινητό του τηλέφωνο από την ίδια τη μητέρα τους, ντυμένα με σορτσάκια, φέρεται να υποστήριξε ότι τα παιδιά τα έβλεπε σαν δικά του, επειδή δεν έχει ο ίδιος, ενώ ειδικά για τις δύο φωτογραφίες φέρεται να υποστήριξε ότι τις είχε τραβήξει, επειδή ήθελε να επισημάνει στην σύντροφό του, που δέχεται άνδρες για αποτρίχωση στο σπίτι της, να μην κυκλοφορούν τα κορίτσια με σορτσάκια… Επίσης στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται να βρέθηκαν και άλλες φωτογραφίες με ανήλικα με μαγιό, ξανθά και γαλανομάτικα… Αναφορικά με το παρελθόν του, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, φέρεται να είχε και παλαιότερα σχέσεις με άλλες διαζευγμένες μητέρες, ενώ με την 32χρονη η σχέση ήταν μόλις 7 μηνών. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε ότι τα δύο κορίτσια τον είχαν ως «πατρικό πρότυπο» και τον αποκαλούσαν «μπαμπά», καθώς τα βλέπει ως παρηγοριά, αφού δεν έχει παιδιά. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

Οι συνήγοροι

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας δικηγόροι Βόλου κ.κ. Θανάσης Κοκκίνης και Ι. Μηλίνης, τόνισαν ότι η υπόθεση ερευνάται και για άλλες αξιόποινες πράξεις του κατηγορούμενου. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά κατά πόσο στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όσο και στον υπολογιστή του, περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό και άλλων παιδιών, πλην αυτών που βρέθηκαν μέχρι τώρα. Η πρώην σύντροφός και ο πρώην σύζυγός της, γονείς των δύο κοριτσιών, 10 και 12 ετών, δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός και ζητούν την τιμωρία του, όπως ανέφερε ο κ. Κοκκίνης.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, Πένυ Μαρκοπούλου επισήμανε ότι ο πελάτης της αρνείται την κατηγορία. «Η δικογραφία δεν περιέχει πληθώρα υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσα, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί… Μιλάμε για ελάχιστες φωτογραφίες, για δύο ή τρεις φωτογραφίες που δικαιολογούνται, υπάρχει εξήγηση γιατί τραβήχτηκαν… Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μιλάμε για άλλο υλικό, ούτε για αποθηκευτικούς δίσκους, τίποτα τέτοιο. Υπάρχει αντίλογος σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό αυτή τη στιγμή. Εμείς θα προσβάλουμε το ένταλμα της προσωρινής κράτησης». Πρόσθεσε δε ότι οι φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα από τα ανήλικα, δεν ελήφθησαν ως χρήση πορνογραφικού υλικού και ότι οι περισσότερες δεν ήταν δικές του φωτογραφίες. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου για πορνογραφία ανηλίκων και ειδικότερα για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από πρόσωπο που του έχουν εμπιστευτεί ανήλικη, για να την επιβλέπει και να τη φυλάει και δεν έχει συμπληρώσει αυτή το 12ο έτος της ηλικίας της.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υποπυραγός φέρεται να είχε αποθηκευμένες στο κινητό του τηλέφωνο δύο φωτογραφίες με τη 10χρονη κόρη της συντρόφου του, στις οποίες, στη μεν πρώτη φαινόταν η μικρή να κοιμάται με σορτς, στη δε δεύτερη να κοιμάται επίσης και να εστιάζει ο φακός στα οπίσθιά της.

Πάντως η 32χρονη σύντροφος του υποπυραγού φέρεται να δήλωσε ότι έσβησε τις δύο φωτογραφίες, πάνω στα νεύρα της, όταν τις βρήκε… Προηγουμένως, ωστόσο, τις φωτογράφισε με το δικό της κινητό. Τον 39χρονο κατήγγειλε στην Αστυνομία η ίδια η σύντροφός του. Του ζήτησε εξηγήσεις, αλλά ήταν μεθυσμένος. Έτσι ξημερώνοντας Κυριακή υπέβαλλε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και ο 39χρονος συνελήφθη, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία ειρηνοδίκη, κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνο και ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης. Η μητέρα των δύο κοριτσιών φέρεται να κατήγγειλε μεταξύ άλλων, ότι η 10χρονη πριν λίγες ημέρες κι ενώ η ίδια απουσίαζε, της είχε αναφέρει, ότι ο συλληφθείς την είχε πάρει αγκαλιά και την οδήγησε στο κρεβάτι και κοιμήθηκαν μαζί, χωρίς, ωστόσο, να γίνει κάτι άλλο. Ο 39χρονος υποπυραγός τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μέχρι ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι στο κινητό του τηλέφωνο είχε και άλλες φωτογραφίες γυναικών, ενήλικων όμως, τις οποίες φέρεται να τους τις είχαν στείλει οι ίδιες, καθώς φέρεται να είχε σχέσεις μαζί τους.

Ωστόσο, δεν φέρεται να έκανε αναπαραγωγή των εν λόγω φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αν τις έλαβε με τη συναίνεσή τους ή εκβιαστικά, ενώ από την ίδια υπηρεσία ερευνώνται όλες οι παράμετροι της υπόθεσης αναφορικά με την κυκλοφορία φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης βρέθηκε ακόμη μία φωτογραφία με ανήλικες αγκαλιασμένες, ντυμένες, άγνωστες. Εντύπωση επίσης προκαλεί η πληροφορία, πως σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η μητέρα στην καταγγελία της, η μεγαλύτερη κόρη της, 12 ετών, είναι ερωτευμένη με τον 39χρονο… Χθες τα δύο κορίτσια εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

https://e-thessalia.gr