Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα για το 2023

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα για το 2023

Ποιες νέες παρεμβάσεις προβλέπονται, πως τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις

Το τεχνικό πρόγραμμα που συνέταξε ο δήμος Αλμυρού για το 2023 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Είναι συνολικού προϋπολογισμό 990.959,33 ευρώ και περιλαμβάνει νέα έργα και μελέτες, καθώς επίσης και συνεχιζόμενες παρεμβάσεις.

Τοποθετούμενος επί του θέματος ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ανέφερε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και ότι καλύπτει ισόρροπα όλες τις ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων, στις οποίες έχουν καταγραφεί και έχουν ιεραρχηθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες με βάση τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί.

Ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Εσερίδης ζήτησε διευκρινίσεις για τα έργα του Ιανού, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει αναλυτική ενημέρωση για το πώς έχει γίνει η διαχείριση των πιστώσεων, ποια είναι η πορεία των έργων και των μελετών για τις αποκαταστάσεις, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η παράταξή του θα επιμείνει στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή θέλει να έχει συνολική εικόνα και θα επανέλθει αφού πρώτα συγκεντρώσει στοιχεία συνολικά για το θέμα.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις δημοτικές ενότητες Αχιλλείου, Πτελεού, Ευξεινούπολης, για τις οποίες δεν είναι σαφές αν θα γίνουν και με ποιο χρονοδιάγραμμα, γι’ αυτό και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση και δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα, διότι αρκετά από τα έργα είχαν δρομολογηθεί επί δικής του θητείας.

Αρνητική ψήφο έδωσε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Σάββας Τσόγκας, ο οποίος στάθηκε κυρίως στην ανάγκη κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μεταξύ άλλων στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα οδικής ασφάλειας στο δίκτυο Κοκκοτών – Βρύναινας – Παναγίας Ξενιάς, αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων, η αποπεράτωση νηπιαγωγείου, η αγορά ακινήτου στον Πτελεό για τη δημιουργία μουσείου κ.λπ..

www.taxydromos.gr