Δίωξη για την δολοφονία της καθηγήτριας χορού Μαριάννας Κοντούλη

Δίωξη για την δολοφονία της καθηγήτριας χορού Μαριάννας Κοντούλη

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την εξαφάνισή της ηλικιωμένης, ο Ανακριτής Βόλου άσκησε

δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος του «φίλου» της Κοντούλη και επιχειρηματία στον Αλμυρό Βόλου. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την καταδίκη του για την ίδια υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Για την ίδια υπόθεση, σε δύο συγκατηγορούμενους του, έναν επιχειρηματία και έναν γιατρό είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης τεσσάρων και τρεισήμιση χρονών αντίστοιχα.

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε με αφορμή τη νέα δίωξη που αντιμετωπίζει και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του.

Να θυμίσουμε ότι, στα πλαίσια της ανάκρισης που είχε ξεκινήσει από το 2019, τον περασμένο Δεκέμβρη είχαν διενεργηθεί εκσκαφές σε ιδιωτικό ξωκλήσι που είχε κατασκευάσει ο κατηγορούμενος. Τότε δεν εντοπίστηκε κάτι που να οδηγήσει στα ίχνη της Κοντούλη.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου  για πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα έχει τον τελευταίο λόγο για παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη ή όχι.

Ο επιχειρηματίας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Η καθηγήτρια μπαλέτου Μαριάννα Κοντούλη χάθηκε σε ηλικία 70 χρόνων το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη Μαγνησίας όπου έμενε τα τελευταία χρόνια. Πριν χαθεί, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους ενώ μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της, το “Τούνελ” αποκάλυψε πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχαν στην κατοχή τους διάφορα άτομα. Όπως αποκάλυψε η ειδική δικαστική γραφολόγος Μαρία – Μάγδα Καμπούρη, αυτά τα έγγραφα ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια, η περιουσία της Κοντούλη έγινε φύλλο και φτερό παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν άφαντη.

πηγή: anikolouli.gr/