Δήμαρχος Αλμυρού: Νομικές ενέργειες για τις φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα

Δήμαρχος Αλμυρού: Νομικές ενέργειες για τις φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας απαράδεκτης κατάστασης με θύματα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, καθιστώντας μας μάρτυρες μίας θρασύδειλης εγκληματικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προσπαθεί από την αρχή της θητείας, βήμα βήμα, να οργανώσει ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο έχει αναλυθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας και το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες περισυλλογής και φροντίδας, δημιουργίας μητρώου εθελοντών, ενημέρωσης, δημιουργίας καταφυγίου κ.α. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, υπομονή και ψυχραιμία.

Όποιος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, θανατώνοντας δεκάδες ζώα θα μας βρει απέναντί του. Η κακοποίηση και η δολοφονία ζώου αποτελεί κακουργηματικής μορφής πράξη. Πέραν τούτου όμως, ο αναίτιος θάνατος ζώων συντροφιάς εμφιλοχωρεί κινδύνους για την ίδια την κοινωνία καθώς η βία κατά των ζώων συνδέεται άμεσα με τη βία κατά των ανθρώπων.

Τα προβλήματα δεν επιλύονται με διχασμό. Ενωμένοι θα πετύχουμε την αλλαγή, τη βελτίωση και το καλύτερο αύριο για όλους.

Ως Δήμαρχος σας διαβεβαιώνω ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον των Αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί παράνομα και αυτοδίκαια για λόγους προσωπικής ιδεοληψίας ή ακόμα και πολιτικής σκοπιμότητας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ζώων και ανθρώπων.
Εκφράζω τη λύπη μου για τα δεσποζόμενα ζώα που χάθηκαν και είμαι δίπλα σε όσους άδικα αισθάνθηκαν τόσο πόνο.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού
Ευάγγελος Χατζηκυριάκος