Από τις αντιπροσωπείες στα «κέντρα εμπειρίας»

Από τις αντιπροσωπείες στα «κέντρα εμπειρίας»

Καθώς οι διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου έχουν περιοριστεί για τους γνωστούς λόγους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναβαθμίζουν τις ιδιόκτητες κεντρικές τους εκθέσεις για να προβάλουν τα νέα μοντέλα τους, τις τελευταίες τεχνολογίες και να προσελκύσουν τους φανατικούς οπαδούς τους.

Επίσης, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς για την κάθε μάρκα τους, γιατί σταδιακά τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των επίσημων αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο, αφού η νέα τάση θέλει να ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής και αγοράς του καινούργιου αυτοκινήτου από τα επίσημα sites των αυτοκινητοβιομηχανιών, χωρίς την παρέμβαση των εμπόρων.

Η Audi επανασχεδίασε πλήρως τον εκθεσιακό της χώρο στο Autostadt Wolfsburg και τον μετέτρεψε στη μοναδική μόνιμη έκθεση με τίτλο Audi House of Progress. Το νέο κέντρο εμπειρίας της μάρκας προσφέρει στους επισκέπτες επαφή με τις τέσσερις αξίες της μάρκας: την ψηφιοποίηση, τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τη βιωσιμότητα.

Εκτός από τη μόνιμη εγκατάσταση στο Wolfsburg, την άνοιξη του 2023, ένα Audi House of Progress θα ανοίξει επίσης στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Ηδη, σχεδιάζονται επιπλέον εγκαταστάσεις. Το 2022, οι εγκαταστάσεις Audi House of Progress άνοιξαν στη Βιέννη, στη Σεούλ και στο Μιλάνο, μεταξύ άλλων. Οι συγκεκριμένοι χώροι δεν είναι σημεία πώλησης.

Στο πρώτο επίπεδο στεγάζονται εκθέματα ψηφιοποίησης και σχεδιασμού. Ξεχωρίζουν το A6 e-tron concept και το Audi A8 60 TFSI e plug-in hybrid, υλικά όπως το ανακυκλωμένο υλικό Econyl, ένα πήλινο μοντέλο του Audi e-tron GT quattro και τρισδιάστατα εκτυπωμένα βάζα.

Η ιδέα πίσω από το Audi House of Progress είναι να μην απαιτούνται πλέον αλλαγές για να εκτεθούν τα νέα εκθέματα, κάτι που είναι απολύτως σύμφωνο με τον στόχο της βιωσιμότητας. Τα μόνα πράγματα που θα αλλάξουν είναι το ψηφιακό περιεχόμενο και τα εκθέματα, όπως αυτοκίνητα και έπιπλα. Με αυτόν τον τρόπο, νέα θέματα και προϊόντα μπορούν να ενσωματωθούν σε κάθε έκθεση, γρήγορα και εύκολα.

https://www.real.gr