Αναπροσαρμογή τελών απλής χρήσης αιγιαλού/παραλίας στον Δήμο Αλμυρού

Αναπροσαρμογή τελών απλής χρήσης αιγιαλού/παραλίας στον Δήμο Αλμυρού

Την αναπροσαρμογή των τελών απλής χρήσης αιγιαλού/παραλίας αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, κατόπιν συνεννόησης με την Κτηματική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την απόφαση οι τιμές που θα ισχύουν έχουν ως εξής:
Αλμυρός: Παραλία Καραγκιόλ 5 ευρώ / τ.μ. το έτος, Ευξεινούπολη: Παραλία Τσιγκέλι 5 ευρώ / τ.μ. το έτος, Αμαλιάπολη: Από θέση «Καραντίνα» έως Δημοτικό Σχολείο 5€ /τ.μ. / έτος και από Δημοτικό Σχολείο έως τέλος παραλίας 5 ευρώ / τ.μ. το έτος, Πτελεός: Παραλίες Πτελεού 5 ευρώ / τ.μ. το έτος, Αχίλλειο: Παραλία Αχιλλείου 5 ευρώ / τ.μ. το έτος.
Να αναφερθεί ότι με την αριθ. 272/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν καθοριστεί οι τιμές χρήσης κοινοχρήστων χώρων και αιγιαλού για τις παραλίες Πτελεού. Αλμυρού και Αχίλλειου, ενώ για την Αμαλιάπολη επειδή ήταν στη χερσαία ζώνη λιμένος δεν είχε καθοριστεί τιμή, διότι πλήρωναν στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγ. Χατζηκυριάκος, «από φέτος όμως για την Αμαλιάπολη έγινε ανάκληση της παραχώρησης στον ΟΛΒ και πλέον ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο (κτηματική υπηρεσία)» και προσέθεσε: «Έπειτα από συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία έπρεπε να επανακαθορίσουμε τις τιμές για Αλμυρό, Πτελεό και Αχίλλειο, λόγω παλαιότητας της προηγούμενης απόφασης, καθώς και να καθορίσουμε και τιμή για την Αμαλιάπολη. Επειδή οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες δεν κατέστη δυνατόν να πάρουμε πιο γρήγορα την απόφαση, διότι δεν είχε αποσαφηνιστεί η χρήση και πώς θα γινόταν η διαδικασία έκδοσης αδειών».

www.e-thessalia.gr