Αμείλικτο το κατηγορητήριο για τον «ξανθό μάγο»

Αμείλικτο το κατηγορητήριο για τον «ξανθό μάγο»

Τα «μαγικά» του «ξανθού μάγου» Γρηγόρη Παπαϊωάννου δεν έπιασαν στην 2η Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που μαζί με την αρμόδια Εισαγγελέα υπέγραψαν το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης μετά την απολογία του στις 22 Φεβρουαρίου. Η «Ζούγκλα» παρουσιάζει το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο 78χρονος ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση της 17χρονης βαφτισιμιάς του.

Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, φωτογραφίες και ονοματεπώνυμο με σκοπό όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων θα οδηγήσουν στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος, για την ενδελεχή διερεύνηση της εγκληματικής δράσης του εν λόγω κατηγορουμένου που ενδεχομένως να συνεχίζεται, τη διακρίβωση των στοιχείων και τυχόν άλλων ανηλίκων.

«Το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούνιο του έτους 2020 έως και το μήνα Αύγουστο του έτους 2021 με περισσότερες πράξεις  που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος ενεργώντας με πρόθεση και με σωματική βία, ως τέτοιας νοούμενης και της περιαγωγής άλλου σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με ναρκωτικά εξανάγκασες άλλον σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιας πράξης.

Ειδικότερα στην οικία σου στην Καλλικράτεια του νομού Χαλκιδικής, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, κατά τον Ιούνιο του 2020 ενώ βρισκόσουν μόνος σου με τη βαφτιστήρα σου και έχοντας περιάγει αυτή σε κατάσταση ανικανότητας προς αντίσταση με τη χρήση ινδικής κάνναβης την οποία είχες προσθέσει μέσα σε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ,που της πρόσφερες να καπνίσει ,ξεκίνησες να τη θωπεύεις σε όλο της το σώμα

Έκτοτε άλλοτε στην Καλλικράτεια, κάποιες φορές στην οικία σου ,κατά την απουσία της συζύγου σου, άλλες φορές σε μία μικρή αποθήκη στο πίσω μέρος της οικίας σου, άλλες φορές στο αυτοκίνητό σου και άλλες φορές στη Θεσσαλονίκη , στην οικία φίλου σου, με συχνότητα  αρχικά κάθε δύο ημέρες και στη συνέχεια δύο φορές την εβδομάδα έχοντας περιαγάγει την ανήλικη σε κατάσταση ανικανότητας προς αντίσταση με τη χρήση ινδικής κάνναβης και κάποιες φορές με την ταυτόχρονη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, την εξανάγκαζες να προβαίνει σε συγκεκριμένες πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα και να ανέχεται να έρχεται σε συνουσία μαζί σου».

Στο σκεπτικό του εντάλματος προσωρινής του κράτησης αναφέρεται ότι οι πράξεις του 78χρονου έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως ότι καταχράστηκε την σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας που είχε αναπτυχθεί μεταξύ εκείνου και της βαφτισιμιάς του λόγω της πνευματικής τους συγγένειας  και της παροχής  από την πλευρά του δώρων ενώ εκμεταλλεύθηκε την ψυχικά ευάλωτη κατάσταση του κοριτσιού. Οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να κάνει παρόμοια εγκλήματα.

Σύμφωνα με τις αρχές από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού τόσο της αστυνομικής έρευνας όσο και της ανάκρισης προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τον βιασμό της ανήλικης.

O 78χρονος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών στο ίδιο κελί με κατηγορούμενους που έχουν διαπράξει παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς  του δεν έχει  βιάσει την βαφτισιμιά του  και αρνείται όλες τις κατηγορίες  ενώ κατά την απολογία του δεν υπέβαλλε αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει για το βιασμό της βαφτισιμιάς του επιφέρει ποινή ως και 15 έτη κάθειρξης.

Παράλληλα έχουν διενεργηθεί ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες τόσο στην ανήλικη όσο και στον 78χρονο  «ξανθό μάγο».

πηγή zougla.gr