Αλμυρός: Τρεις νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί

Αλμυρός: Τρεις νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί

Θετικά με κατά πλειοψηφία απόφαση γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού επί της Μελέτης

Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία τριών φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 66,606MWp και υποσταθμού ανύψωσης τάσης 30/150kV και των συνοδών έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης, σε γήπεδα στις θέσεις «Καραντάναλη Α, Β & 11» στην Δημοτική Ενότητα Αλμυρού, ιδιοκτησίας ιδιωτικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμυρού, η γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με έγγραφό της ζήτησε τη διατύπωση γνώμης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Κατασκευή και λειτουργία των τριών φωτοβολταϊκών σταθμών.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.4014/2011 (Φ.Ε.Κ.209/Α/21-9-2011) «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Περιβάλλοντος », όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει καθώς και της Κ.Υ.Α. 1649/45/2014 (Φ.Ε.Κ. 45/Β/15-1-2014) «Εξειδίκευση των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και τρόπου ενημέρωσης του κοινού και συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση κατά την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων» έχει διαβιβασθεί ο φάκελος της ανωτέρω μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη διατύπωση γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.