Έρχονται φορο- παρεμβάσεις για τους πληγέντες από την πανδημία - Σε ποια πεδία θα γίνουν οι ανατροπές

Έρχονται φορο- παρεμβάσεις για τους πληγέντες από την πανδημία - Σε ποια πεδία θα γίνουν οι ανατροπές

Έκτακτες φορο- παρεμβάσεις «μαγειρεύει» η κυβέρνηση λίγο πριν ανοίξει το TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: λόγω... πανδημίας και αλλεπάλληλων μέτρων στήριξης καθυστέρησε η έναρξη της διαδικασίας, που όμως αναμένεται πλέον να αρχίσει λίγο μετά το Πάσχα. Ο «χάρτης» όμως των φορολογουμένων άλλαξε εξαιτίας των μέτρων στήριξης και έτσι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν «στοχευμένες» κινήσεις στην φορολόγησή τους.

Πάνω από 1 εκατ. υπολογίζεται πως είναι τα νοικοκυριά που θα δηλώσουν ως μοναδικό εισόδημα τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και επιχειρήσεις την ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Εξέλιξη που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και καθιστά αναγκαίες μια σειρά από έκτακτες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν υπέρμετρες φορο- επιβαρύνσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Τι κινήσεις «μαγειρεύει» η κυβέρνηση

Πρόκειται για ενέργειες που θα αφορούν στα τεκμήρια διαβίωσης, το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων, τον τρόπο χορήγησης φοροαπαλλαγής σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εισέπραξαν ενοίκια, το τέλος επιτηδεύματος (επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών) και τον τρόπο εξόφλησης των φόρων των φετινών εκκαθαριστικών της εφορίας. Οι εκκρεμότητες αυτές και οι αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στα φορολογικά έντυπα και στο taxisnet ήταν εκείνες που καθυστέρησαν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, για αυτό και μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

πηγή:enikos.gr