Έναρξη μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έναρξη μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στα αμφιθέατρα επέστρεψαν από χθες Δευτέρα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς άρχισαν τα μαθήματα για το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Οι προπτυχιακοί φοιτητές ανέρχονται στους 48.125 από τους οποίους 4.869 είναι οι νέοι εισακτέοι που θα φοιτήσουν στο πρώτο έτος σπουδών.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επιχειρεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας την επιστροφή στην κανονικότητα, χωρίς να υπάρχουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα των δύο προηγούμενων ετών.Σημειώνεται πως για ενάμιση περίπου χρόνο, από την άνοιξη του 2020 μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια διεξάγονταν μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξ αποστάσεως γίνονταν και οι ορκωμοσίες, οι συνελεύσεις, τα συνέδρια και άλλες ακαδημαϊκές δράσεις.
Την περσινή χρονιά τα μαθήματα διεξάγονταν διά ζώσης, αλλά οι φοιτητές έπρεπε να φορούν μάσκες, ενώ υπήρχαν περιορισμοί σε άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές και μοιάζουν με αυτές της προ πανδημίας εποχής.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να υλοποιούνται με άνεση διάφορες ακαδημαϊκές και φοιτητικές δραστηριότητες, όπως είναι οι διδασκαλίες, τα συνέδρια, τα σεμινάρια και άλλα.Εδώ και τέσσερα χρόνια που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγχωνεύτηκε με το ΤΕΙ Θεσσαλίας το μέγεθός του έχει μεγαλώσει και πλέον διαθέτει πολύ περισσότερους φοιτητές, καθηγητές και υπαλλήλους.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναμένεται να φοιτήσουν φέτος 48.125 προπτυχιακοί φοιτητές στα 35 τμήματα που διαθέτει σε πέντε διαφορετικές πόλεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το σύνολο των προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι 48.125, των μεταπτυχιακών 3.994 και των υποψηφίων διδακτόρων 1.735.
Τα μέλη ΔΕΠ είναι 694 και οι άλλες κατηγορίες διδακτικού προσωπικού 240. Συνολικά οι διδάσκοντες ανέρχονται στους 950.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι 422. Επιπροσθέτως ένας μεγάλος αριθμός εκτάκτου προσωπικού, διδασκόντων, ερευνητών και διοικητικών υπαλλήλων υποστηρίζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

www.thessaliatv.gr