Ένα ηλεκτρικό Hyundai Kona με αγωνιστικό pedigree

Ένα ηλεκτρικό Hyundai Kona με αγωνιστικό pedigree

Πως θα σας φαινόταν να δείτε τα επόμενα χρόνια το ηλεκτρικό crossover Hyundai Kona να πρωταγωνιστεί στα ράλι;

O Hayden Paddon, γνωστός στους φίλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC από τις παλαιότερες συμμετοχές του σε χωμάτινα ράλι, έφτιαξε την δική του ομώνυμη ομάδα, με βάση τη Νέα Ζηλανδία, ενώ πλέον διαθέτει και το δικό του αγωνιστικό όχημα.
Το Hyundai Kona EV Rallycar, βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής και ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες. Σύμφωνα με τον Paddon, το όλο εγχείρημα διήρκησε πάνω από 24 μήνες ενώ ο ίδιος δείχνει σίγουρος ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να προσφέρει επιδόσεις ανάλογες με τα θρυλικά μοντέλα του Γκρουπ Β, που πρωταγωνιστούσαν μέσα στη δεκαετία του ’80.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το συγκεκριμένο Hyundai Kona διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, εκ των οποίων μπορούν να λειτουργούν ξεχωριστά τα δύο, είτε τα τρία, είτε όλα συγχρόνως, ανάλογα τις επιθυμίες του οδηγού και την κατάσταση του οδοστρώματος. Η συνδυαστική ισχύς ξεπερνά θεωρητικά τα 800kW (1.088 ίπποι), αλλά για λόγους υγιούς ανταγωνισμού, αυτή έχει μειωθεί στους 300 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 1.100 Nm. Επίσης, η ομάδα του Paddon συνεργάστηκε με την Αυστριακή εταιρεία STARD για την δημιουργία των μπαταριών.
Το πρωτότυπο αγωνιστικό μοντέλο έχει πάρει ήδη την έγκριση της Hyundai Motorsport Νέας Ζηλανδίας, αλλά όχι και από την αρχή μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πάντως ένα όλα εξελιχθούν θετικά, τότε θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2022 για να δούμε το ηλεκτρικό «τέρας» στους αγώνες.

https://www.protothema.gr