«Εκανα ληστεία για να στείλω χρήματα στον άρρωστο πατέρα μου», υποστήριξε ο 18χρονος που λήστεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Αλμυρό

«Εκανα ληστεία για να στείλω χρήματα στον άρρωστο πατέρα μου», υποστήριξε ο 18χρονος που λήστεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Αλμυρό

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Αλμυρό στις 8 Μαϊου και συνελήφθη ένας 18χρονος από τα Σκόπια, προχθές το απόγευμα στην Ευξεινούπολη.

Ο δράστης συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και πλαστογραφία, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία απομίμηση πυροβόλου όπλου, τύπου πιστόλι και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για τις παραπάνω παραβάσεις και ομολόγησε τη ληστεία, για την οποία θα απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή. «Το έκανα για να στείλω τα χρήματα στον πατέρα μου που έχει καρκίνο. Δούλευα όλη μέρα για 600 ευρώ και του έστελνα τα μισά λεφτά», είπε στο Αυτόφωρο, παραδεχόμενος τη ληστεία και η έδρα είχε καλέσει μεταφράστρια για να καταγράφεται η κατάθεσή του.

Στη χθεσινή δίκη με τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή και 3.750 ευρώ πρόστιμο.

Ως προς το χρονικό της ληστείας, το βράδυ της 8ης Μαΐου, στον Αλμυρό, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, και με την απειλή όπλου που επέδειξε στην υπάλληλο του πρακτορείου, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Η θρασύτατη ληστεία έγινε βράδυ Δευτέρας, σε κεντρικό δρόμο της πόλης του Αλμυρού, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία.

Αυτό ωστόσο δεν αποθάρρυνε τον ληστή, ο οποίος φορώντας ολοπρόσωπη κουκούλα «εισέβαλε» μέσα στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνη της η υπάλληλος της επιχείρησης.

Εχοντας πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προέταξε το πιστόλι του, απείλησε την υπάλληλο και της ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο.

Όπως ήταν φυσικό η κοπέλα πανικοβλήθηκε. Ήταν μόνη της και στη θέα του όπλου πάγωσε. Δεν ήταν σίγουρη αν είναι αληθινό ή ψεύτικο. Προκειμένου να διακινδυνέψει τη ζωή της του έδωσε τα χρήματα και ο 18χρονος έγινε καπνός.

www.taxydromos.gr