«Βομβαρδισμένο» …τοπίο οι δρόμοι της Ν. Αγχιάλου

«Βομβαρδισμένο» …τοπίο οι δρόμοι της Ν. Αγχιάλου

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση των δρόμων στη Ν. Αγχίαλο, ο Θεολόγος Διαμαντένιας δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και είπε ότι υπάρχουν δρόμοι που δεν μπορεί να κινηθεί κάποιος, ούτε με αυτοκίνητο…
Όπως εξήγησε, έγινε το αποχετευτικό και το έργο αντικατάστασης μέρους του δικτύου ύδρευσης, που ολοκληρώθηκαν μεν από τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά οι δρόμοι δεν παραδόθηκαν όπως στην πρότερη κατάσταση, με αποτέλεσμα σε πάρα πολλά σημεία οι τομές που έγιναν «κάθισαν» και εκτός από τις τομές που έχουν διαφορά ύψους από το δρόμο, ακριβώς δίπλα έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες λακκούβες!
Ο κ. Διαμαντένιας ανέφερε ότι οι λακκούβες αυτές είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν βρέχει και δεν μπορεί κάποιος να υπολογίσει το βάθος τους και το βράδυ που δεν φαίνονται.
Αυτό συνέβη και πριν από λίγες ημέρες με δύο νέα παιδιά, που τραυματίστηκαν όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν έπεσε σε λακκούβα και η κοπέλα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο κ. Διαμαντένιας τόνισε ότι το ατύχημα έγινε εντός του ιστού της Ν. Αγχιάλου και όχι στον κεντρικό δρόμο, όπου η κατάσταση είναι τραγική και το χειρότερο όλων είναι ότι την επόμενη μέρα έριξαν άσφαλτο στις λακκούβες που έπεσαν τα παιδιά.
«Είναι ντροπή αυτό που έκαναν. Τόσο καιρό φωνάζουμε, έχουμε αναδείξει το θέμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θυμήθηκαν την επόμενη μέρα μετά το ατύχημα να πάνε να ρίξουν άσφαλτο στο σημείο»; διερωτήθηκε ο κ. Διαμαντένιας.

Ποιος παραλαμβάνει αυτά τα έργα;

Ο δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε απορία ποιος παραλαμβάνει αυτά τα έργα, τη στιγμή που η προκήρυξη του έργου της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε ρητά ότι οι δρόμοι πρέπει να παραδοθούν στην πρότερη κατάσταση. Επίσης τόνισε ότι έγινε εξ ολοκλήρου ο δρόμος που διασχίζει τη Ν. Αγχίαλο, την εθνική οδό και στους άλλους δρόμους έγιναν «μπαλώματα» των τομών, που όμως δεν έγιναν όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να «κάθονται» και να δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι προ δύο περίπου μηνών ζητούσε από τον κόσμο φωτογραφίες των δρόμων, διότι ήθελε να τις πάει στον εισαγγελέα, ωστόσο το καθυστέρησε, δεν πήγε ένα βήμα παρακάτω και δήλωσε ότι αισθάνεται ενοχές, γιατί αν είχε κάνει καταγγελία, πιθανόν να είχαν γίνει κάποιες λακκούβες και τα παιδιά να μην είχαν χτυπήσει.
Ο κ. Διαμαντένιας τόνισε ότι τα εκατομμύρια Ευρώ που δίνονται για τον στολισμό με φωτάκια, δεν αξίζουν περισσότερο από τις ζωές των νέων ανθρώπων, πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε την ασφάλεια, την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και μετά με όλα τα άλλα.

Άλλα προβλήματα

Για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ν. Αγχίαλος, ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι στο λιμανάκι Ν. Αγχιάλου, ο λιμενοβραχίονας μέρα με την ημέρα καταρρέει και οι ρωγμές έχουν προχωρήσει στο λιμάνι.
Ακόμη ανέφερε ότι το νερό στη Ν. Αγχίαλο δεν πίνεται και οι κάτοικοι αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά, διότι δεν έγινε ούτε μια γεώτρηση για να δοθεί νερό στην περιοχή, λόγω σπασίματος των αγωγών υπάρχουν συχνές αγωγές σε οικισμούς, ενώ ευτυχώς που βγήκαν κονδύλια από τον «Ιανό» για την αγροτική οδοποιΐα, πέφτει χαλίκι και γίνεται βατή η πρόσβαση στα αγροκτήματα.

https://magnesianews.gr