Mια 33χρονη επιχειρηματίας και μητέρα δύο παιδιών η νικήτρια των φετινών καλλιστείων για τη Μις Γερμανία

Mια 33χρονη επιχειρηματίας και μητέρα δύο παιδιών η νικήτρια των φετινών καλλιστείων για τη Μις Γερμανία

Μια 33χρονη επιχειρηματίας και μητέρα δύο παιδιών επικράτησε των άλλων 15 φιναλίστ στα φετινά καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Γερμανία 2021.

Βαδίζοντας στα βήματα της περσινής νικήτριας, της 35χρονης επίσης μητέρας Λεόνι Σαρλότ φον Χάζε, η Άνια Κάλενμπαχ στέφθηκε νικήτρια των φετινών καλλιστείων, χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Το σόου, ωστόσο, υπό τον τίτλο «Δίνοντας δύναμη σε αυθεντικές γυναίκες» μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του YouTube.

H Kάλενμπαχ, μητέρα δύο κοριτσιών, κατάγεται από το κρατίδιο της Θουριγγίας στην ανατολική Γερμανία. Σύμφωνα με το προφίλ της στον ιστότοπο των καλλιστείων Miss Germany, θα ήθελε να αποτελέσει πρότυπο για άλλες γυναίκες με τις εμπειρίες που έχει συγκεντρώσει ως τώρα μέσω του επαγγέλματός της, ως μητέρα, φίλη και άτομο με θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Η αλλαγή στα καλλιστεία της Μις Γερμανία

Ήταν η δεύτερη φορά που διοργανώθηκαν τα καλλιστεία μετά την αναβάθμισή τους με στόχο να εστιάζουν στον χαρακτήρα των διαγωνιζομένων κι όχι στην εξωτερική τους εμφάνιση μετά τις επικρίσεις που είχαν δεχθεί περί αντικειμενικοποίησης των γυναικών. Οι διαγωνιζόμενες αντί να κρίνονται κυρίως για την ομορφιά τους καλούνται πλέον να αποδείξουν την αξία τους ανάλογα με το πόσο καλά παρουσιάζουν τα μηνύματά τους. Μεταξύ των φετινών διεκδικητριών του τίτλου στα καλλιστεία ήταν μια ακτιβίστρια κατά της λιποφοβίας, ένα θύμα σεξουαλικής βίας, μία πρώην μάρτυς του Ιεχωβά και μία γυναίκα με ειλεοστομία.

«Δεν θα έπαιρνα μέρος σε [παραδοσιακά] καλλιστεία», είπε η διαγωνιζόμενη από την Έσση, Σίνθια Γιούνγκχανς. «Τι χρειάζεται να βλέπεις κάποια να τριγυρνά μ’ ένα μπικίνι;». Πάντως, παρά τους ισχυρισμούς των διοργανωτών ότι το σόου έχει αλλάξει προσανατολισμό, οι διαγωνιζόμενες εμφανίστηκαν με διάφορα σύνολα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για θέματα όπως «οικογένεια και σπίτι» και «ομορφιά και φροντίδα».
Ποια είναι η νέα Μις Γερμανία

Η Άνια Κάλενμπαχ παράτησε το σχολείο πριν κλείσει τα 17 και στη συνέχεια σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ζει με τις δύο κόρες και τον σύντροφό της, με τον οποίο διοικεί δύο επιχειρήσεις μοτοσικλετών.

Άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ στην ηλικία των 27 κι αφού είχε φέρει στον κόσμο τις δύο κόρες της. Ο στόχος της συμμετοχής της στα καλλιστεία, όπως είπε, ήταν να ενθαρρύνει τις γυναίκες «να κάνουν ό,τι τις κάνει να νιώθουν όμορφα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, την εμφάνισή τους ή τι λένε άλλοι γι’ αυτές».
Η Κάλενμπαχ παρέλαβε το στέμμα της από την περσινή νικήτρια των καλλιστείων, Λεόνι φον Χάζε.

video

Πηγή: iefimerida.gr