Maserati Project24: Για τους λάτρεις της πίστας

Maserati Project24: Για τους λάτρεις της πίστας

Το νέο supercar μοντέλο της Maserati, με κωδικό Project24 θα απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά την οδήγηση σε περιβάλλον πίστας.

Μετά τις Ferrari, Lamborghini και Pagani ήρθε η ώρα και της Maserati για να δημιουργήσει ένα μοντέλο που μπορεί να κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε πίστα, κάτι που δεν είναι εντελώς νέο για τη φίρμα από τη Modena.

Θυμίζουμε ότι το 2006 η ιταλική φίρμα παρουσίασε το πρωτότυπο Versione Corse που βασιζόταν στην MC12 και ήταν μόνο για πίστα, καθώς δεν έπαιρνε έγκριση Τύπου για το δρόμο. Εν έτει 2022, η βάση για την Project 24, είναι η νέα MC20, πάνω στην οποία έχουν προσαρτηθεί εξαρτήματα από αγωνιστικά αυτοκίνητα, με υπερελαφρά υλικά.

Η Maserati αναφέρει ότι το Project24 μπορεί να κληρονομεί τις προδιαγραφές της Maserati MC20, ενισχυμένες όμως με στοιχεία που κάνουν το μοντέλο πολύ πιο ριζοσπαστικό. Να αναφερθεί ότι ο V6 κινητήρας Nettuno με τη χωρητικότητα των 3,0 λίτρων (της MC20) διαθέτει πλέον αναβαθμισμένους διπλούς υπερσυμπιεστές με αποτέλεσμα η απόδοση να αυξηθεί στους 740 ίππους (από 630 που είναι στη stock μορφή του μοντέλου).

Η παραπάνω ισχύς καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων. Ο συμπλέκτης είναι αγωνιστικός και το διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης (μηχανικό μπλοκέ). Κάτω από το ολοκαίνουργιο αμάξωμα από ανθρακόνημα υπάρχουν πολλά κοινά εξαρτήματα με την MC20, ενώ το βάρος έχει περιοριστεί κάτω από τα 1.250 κιλά (περίπου 250 κιλά ελαφρύτερη από την «τυπική» MC20). Φυσικά, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις εικόνες, η αεροδυναμική είναι πολύ διαφοροποιημένη και έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες.

Οι ζάντες ελαφρού κράματος είναι ξεχωριστής σχεδίασης με διάμετρο 18 ιντσών και φιλοξενούν slick ελαστικά, που και αυτά επιτρέπονται μόνο σε πίστα. Η Brembo έχει «βάλει το χέρι της» στα φρένα του αυτοκινήτου που είναι από προηγμένα υλικά. Στο αυτοκίνητο είναι εγκατεστημένοι πνευματικοί γρύλοι για τη γρήγορη ανύψωσή του στα pits, ενώ όλος ο εξοπλισμός του είναι ειδικά σχεδιασμένος για αγωνιστική χρήση.

Η Maserati θα προσφέρει υποστήριξη και μια «μοναδική γκάμα υπηρεσιών», σε κάθε αγοραστή του Project24, για το οποίο όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τιμή.

πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ