AstraZeneca: Εντείνονται οι αμφιβολίες για άμεση διάθεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

AstraZeneca: Εντείνονται οι αμφιβολίες για άμεση διάθεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η αναστολή των παγκόσμιων δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά της COVID-19 από την AstraZeneca, μετά την ασθένεια που παρουσίασε ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα στη Βρετανία, ενίσχυσε τις αμφιβολίες για την προοπτική μιας πιο γρήγορης διάθεσης ενός από τα πιο εξελιγμένα εμβόλια κατά της πανδημίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η AstraZeneca αναπτύσσει το εμβόλιο μαζί με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Oxford University ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές του τελικού σταδίου, προκειμένου να επιτρέψει σε μία επιτροπή να εξετάσει τα δεδομένα ασφάλειας, ενώ η εταιρία εργάζεται για να περιορίσει ενδεχόμενες επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου.

“Είναι προφανώς μία πρόκληση, ειδικότερα για τις δοκιμές αυτού του εμβολίου,” δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.

Nα σημειωθεί ότι  η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε προχθές, Τρίτη, ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

πηγή:madata.gr