Φ. Σερέτης σε Ζ. Μακρή: Προκήρυξη θέσεων γιατρών και διευθυντών σε Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο και Αχιλλοπούλειο

Φ. Σερέτης σε Ζ. Μακρή: Προκήρυξη θέσεων γιατρών και διευθυντών σε Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο και Αχιλλοπούλειο

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, εγκρίθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση μόνιμων θέσεων:
– Ενός Επιμελητή Β΄ Παθολογίας για το Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο»
– Ενός Επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση της επεμβατικής καρδιολογίας
– Ενός Διευθυντή ΕΣΥ Καρδιολογίας στο Π.Ι. Αλοννήσου
– Ενός Διευθυντή ΕΣΥ Παιδιατρικής και Γενικής Ιατρικής στο Π.Ι. Αλοννήσου
– Ενός Διευθυντή ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου
– Μόνιμων ιατρών ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Η κ. Μακρή δήλωσε ότι “η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τις συγκεκριμένες υγειονομικές μονάδες, οι οποίες, όπως και οι περισσότερες των νησιών της επικράτειας, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν, διαχρονικά, σημαντικά προβλήματα στην στελέχωσή τους. Η πλήρωση των θέσεων των επιμελητών στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» αλλά και των Διευθυντών στο ΚΥ Σκοπέλου και στο Π.Ι. Αλοννήσου, γενικών ιατρών ή παθολόγων και στις δύο περιπτώσεις καθώς και Καρδιολογίας και Παιδιατρικής, όπως, επίσης, και των μόνιμων θέσεων Ιατρών στο ΚΥ Σκιάθου, όχι μόνο στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση και υποστήριξη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και εγγύηση για τον αρτιότερο προγραμματισμό και λειτουργία του Αχιλλοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου και των συγκεκριμένων κέντρων υγείας των Σποράδων”

https://www.ertnews.gr