Στόχος κομπιναδόρων εκκλησίες της Μαγνησίας

Στόχος κομπιναδόρων εκκλησίες της Μαγνησίας

Στο στόχαστρο επιτήδειων μπήκαν το τελευταίο διάστημα Μονές, Ιεροί Ναοί και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα της Μαγνησίας.

Απατεώνες τηλεφωνούν με πρόσχημα ότι θέλουν να κάνουν δωρεές και ζητούν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ηχεί συναγερμό. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι δράστες στόχευαν στην εξαπάτηση και την κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Ιδρυμάτων.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εφιστά την προσοχή και παρακαλεί τους υπευθύνους να μη γνωστοποιούν κωδικούς τραπεζικών συναλλαγών και να μην προβαίνουν σε καμία απολύτως επικοινωνία με άγνωστα πρόσωπα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα η Μητρόπολη και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Τα τηλεφωνήματα - απάτη καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Εδώ και μία εβδομάδα, έχουν γίνει τουλάχιστον δύο απόπειρες εξαπάτησης σε Μονή του Πηλίου και σε Εκκλησιαστικό Ιδρυμα της Μητρόπολης.

Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι απατεώνες, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αφέλεια των πολιτών επικαλούμενοι ακόμη και ιερούς σκοπούς, η τοπική εκκλησία επενέβη άμεσα πριν να είναι αργά.

Για τις απόπειρες εξαπάτησης έχει ενημερωθεί επίσης η Αστυνομία, Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, τα τηλεφωνήματα των επιτήδειων έχουν πέσει στο κενό, αφού κανένας από τον κόσμο των Ιερών Ναών και των Μονών δεν δέχτηκε να δώσει κωδικούς τραπεζών, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.  

Επισημαίνεται ότι τα τηλεφωνήματα - απάτη συνεχίζονται, με τους επιτήδειους να ποντάρουν στον αιφνιδιασμό και την καλή προαίρεση του εκκλησιαστικού κόσμου.

www.taxydromos.gr