Προσποιούνταν τους πωλητές και «μπούκαραν» σε σπίτια Βολιωτών

Προσποιούνταν τους πωλητές και «μπούκαραν» σε σπίτια Βολιωτών

Πέντε συλλήψεις 11 ρομά έγιναν χθες σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα,

στην Θεσσαλονίκη και στη Λαμία, (έξι άνδρες – πέντε γυναίκες), στο πλαίσιο της εξάρθρωσης του κυκλώματος, που διέπραττε κλοπές σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα. Στον Βόλο εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ρομά, η δράση των οποίων ήταν Πανελλαδικής εμβέλειας, από την Πελοπόννησο ως την Ήπειρο και τη Θράκη.
Στα πλαίσια προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, κατά την οποία εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με τη συμμετοχή δραστών οι οποίοι διέπρατταν κλοπές σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, εξιχνιάστηκαν μεταξύ άλλων, πέντε υποθέσεις κλοπών που τελέστηκαν στην πόλη του Βόλου από 09.09.2022 έως και 03.11.2022 και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον πέντε ρομά 32, 31, 19, 18 και 28 ετών.

Οι δράστες, κατά σύνθεση η οποία κάθε φορά διαφοροποιούνταν, προσποιούμενοι τους πωλητές αντικειμένων πλησίαζαν οικίες ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας διαρρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές. Μετά τις κλοπές, οι συνεργοί τους, τους περίμεναν σε αυτοκίνητα διαφυγής, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Στην περιοχή του Βόλου πραγματοποίησαν κλοπές σε βάρος Ελλήνων 57, 65, 50, 48 και 71 ετών, την αναφερόμενη χρονική περίοδο.

Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την άσκηση της ποινικής τους δίωξης.

www.magnesianews.gr