Περισσότερα από 1200 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στη Μαγνησία

Περισσότερα από 1200 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στη Μαγνησία

Σε πάνω από 1200 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα άτομα από την Μαγνησία που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τα εμβολιαστικά κέντρα στη Μαγνησία που ήδη λειτουργούν, είναι το Νοσοκομείο Βόλου αλλά και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και σε Αλμυρό και Βελεστίνο.
Από τις 8 Ιανουαρίου που άρχισε ο εμβολιασμός στη Μαγνησία, δηλαδή μέσα σε δεκαπέντε και πλέον μέρες, έχουν εμβολιαστεί υγειονομικοί, άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, καθώς και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας.
Οι ρυθμοί εμβολιασμού χαρακτηρίζονται ως ικανοποιητικοί και το ενδιαφέρον είναι έντονο.
Στο μεταξύ από την περασμένη Παρασκευή δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για εμβολιασμό και τα άτομα ηλικίας μεταξύ 80-84 ετών. Για ακόμη μια φορά πολλοί απευθύνονται στα φαρμακεία για να εξυπηρετηθούν, ενώ άλλοι εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ αλλά και μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Στο Νοσοκομείο Βόλοι έχουν πραγματοποιηθεί 953 εμβολιασμοί μέχρι και προχθές Σάββατο, όπου εκεί εντάσσονται υγειονομικοί, εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και υπερήλικες. Ο εμβολιασμός των υπερήλικων (άνω των 85 ετών) άρχισε την περασμένη Τρίτη και έχουν συμμετάσχει συνολικά γύρω στα 230 άτομα. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, είναι υποδειγματική η συνέπεια που δείχνουν οι υπερήλικες, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που ακύρωσαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό. «Οι υπερήλικες βγάζουν μια μεγάλη δίψα για τη ζωή» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη διοίκηση.
Μάλιστα επισημάνθηκε πως, όταν προκύπτουν οι ελάχιστες ακυρώσεις, μπορούν άμεσα να αντικατασταθούν από τη μεγάλη δεξαμενή των ανθρώπων στα Σώματα Ασφαλείας, όπως Λιμενικό, Πυροσβεστική, στρατόπεδο Γεωργούλα, όπου το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. «Δεν έχουμε έλλειψη σε εμβόλια και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, όλα όσα έχουμε στη διάθεσή μας» τονίστηκε.
Επίσης αναφέρθηκε ότι έχουν εμβολιαστεί 82 ιδιώτες γιατροί για τους οποίους 22 έχει εξασφαλιστεί και η δεύτερη δόση εμβολίου μέσω ραντεβού. Η διοίκηση έχει κάνει ήδη ενέργειες, ώστε να προγραμματιστεί ραντεβού για τη δεύτερη δόση και για τους άλλους 60.

Ο προγραμματισμός για το Νοσοκομείο Βόλου είναι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί επιπλέον 2200 άτομα.
Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής κοντά στους 250-300 εμβολιασμούς υπερήλικων οι οποίοι μεταβαίνουν εκεί όχι μόνο από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου, αλλά και από τον Βόλο, το Βελεστίνο. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στην Αργαλαστή την περασμένη Τετάρτη.

www.e-thssalia.gr