Ομόφωνα αθώος ο 56χρονος εμπρηστής 23 αυτοκινήτων στο Πήλιο!

Ομόφωνα αθώος ο 56χρονος εμπρηστής 23 αυτοκινήτων στο Πήλιο!

Παραμένει φυλακισμένος με αφορμή άλλα αδικήματα.

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Μ.Ο.Ε.) Λάρισας ένας 56χρονος Αθηναίος, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Πήλιο για μαζικό εμπρησμό αυτοκινήτων. Μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο, το Μ.Ο.Ε. Λάρισας με μια ανατρεπτική απόφαση απάλλαξε τον 56χρονο, ο οποίος το 2019 πάλι από Μ.Ο.Ε. Λάρισας είχε κριθεί ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και σε ξένα πράγματα κατ’ εξακολούθηση, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών (σ.σ. από 12 πρωτόδικα το Μ.Ο.Δ.).

Ο 56χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κατηγορούμενος για συνολικά… 27 περιπτώσεις εμπρησμών οχημάτων που έλαβαν χώρα στις 10 και 12 Αυγούστου 2012 στο Ανήλιο και στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας. Δώδεκα χρόνια μετά, όπως αναφέρει η “Ελευθερία” κι ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών το Μ.Ο.Ε. Λάρισας τον απάλλαξε όχι για τους εμπρησμούς αυτοκινήτων, αλλά γιατί από τη δεύτερη φωτιά στη θέση «Παπά Νερό», στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, μέσα σε χώρο ελεύθερης στάθμευσης θεωρήθηκε ότι απειλήθηκε η κατασκήνωση της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων (Χ.Α.Ν.).

Ειδικότερα, για το αδίκημα του κινδύνου για πράγματα παύτηκε η δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ για το αδίκημα του κινδύνου για άνθρωπο αποδείχθηκε ότι τέτοιες κίνδυνος δεν προέκυψε (σ.σ. η κατασκήνωση εκκενώθηκε έγκαιρα για προληπτικούς λόγους, όπως τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας στην απαλλακτική του πρόταση), με αποτέλεσμα το Μ.Ο.Ε. Λάρισας να ανατρέψει την αρχική απόφαση και να κρίνει αθώο τον 56χρονο Αθηναίο, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει φυλακισμένος με αφορμή άλλα αδικήματα.

ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΨΕ 23 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το μεγάλο κυβισμού τζιπ που οδηγούσε ο 56χρονος και εντοπίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τις δύο ημέρες στους τόπους των εμπρησμών φαίνεται πως αποκάλυψε τη δράση του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο χωριό Ανήλιο και σε τρία διαφορετικά σημεία, τη 10η Μαρτίου 2012 και στις 2.30 τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος «με τη χρήση άγνωστου εύφλεκτου υλικού έθεσε φωτιά» σε έξι οχήματα «στο πίσω μέρος αυτών και κοντά στον χώρο αποθήκευσης καυσίμου (ρεζερβουάρ) και προξένησε πυρκαγιά σημαντική και όχι συνηθισμένης έκτασης, με τάση εξάπλωσης και χωρίς να μπορεί εύκολα να κατασβεσθεί, με αποτέλεσμα να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα» αφού καταστράφηκαν ολοσχερώς. Μετά την παρέλευση δύο ημερών και, συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου στις 5:20 τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνεται τηλεφωνικά από περίοικους ότι «σε δημοτικό ελεύθερο χώρο στάθμευσης στη θέση «Παπά Νερό» στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας πλη- σίον της κατασκήνωσης Χ.Α.Ν.Θ. Πηλίου και του οργανωμένου χώρου κατασκήνωσης «κάμπινγκ» έλαβε και πάλι χώρα εμπρησμός οχημάτων». Ειδικότερα, ο 56χρονος έβαλε φωτιά σε 17 οχήματα, σε δύο βάρκες αναψυχής και δύο τροχόσπιτα, τα περισσότερα εκ των οποίων κάηκαν ολοσχερώς. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης την εκκένωσαν έγκαιρα και για προληπτικούς λόγους, ενώ η δράση του 56χρονου είχε προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, για να συλληφθεί τελικά όταν ταυτοποιήθηκε η δράση του από το τζιπ που οδηγούσε.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δίκης, η οποία επαναλήφθηκε στο Μ.Ο.Ε. Λάρισας μόνο ως προς το αναιρούμενο μέρος από τον Άρειο Πάγο, ο 56χρονος Αθηναίος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία. Μετά και τις καταθέσεις μαρτύρων το Μ.Ο.Ε., υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση περί αθώωσης, απάλλαξε ομόφωνα τον 56χρονο Αθηναίο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

www.thessaliatv.gr