Κοπή πίτας στην Π.Ε. Μαγνησίας – Πάνω από 1.000 έργα σε 12 χρόνια στη Μαγνησία με 900 εκ. ευρώ

Κοπή πίτας στην Π.Ε. Μαγνησίας – Πάνω από 1.000 έργα σε 12 χρόνια στη Μαγνησία με 900 εκ. ευρώ

Πάνω από 1.000 έργα με συνολική χρηματοδότηση

που ξεπερνά τα 900 εκατομμύρια ευρώ, έχει κατασκευάσει τα τελευταία δώδεκα χρόνια στη Μαγνησία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε προχθες το μεσημέρι η κοπή της βασιλόπιτας με τον περιφερειάρχη να αναφέρεται στον χαιρετισμό του στις αναγκαιότητες που έχουν προκληθεί λόγω της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Το «παρών» έδωσαν οι υπάλληλοι της Π.Ε. Μαγνησίας.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «Καταφέραμε πολλά και τα καταφέραμε μαζί. Οι Περιφέρειες ήρθαν το 2011 στην κατάλληλη στιγμή για να συμβάλλουν στη διαδικασία της διαχείρισης των κρίσεων, όπως οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής. Όμως, παρά τις δυσκολίες εμείς λειτουργήσαμε και δώσαμε αυτό που ζητεί η κοινωνία, δηλαδή ίσες ευκαιρίες και δικαιοσύνη. Οι ενέργειες των υπαλλήλων κατατείνουν να βελτιώσουν μια δύσκολη κατάσταση που υπήρχε σε όλα τα επίπεδα πριν δημιουργηθούν οι Περιφέρειες. Δώσαμε τη δυνατότητα βοήθειας στους έχοντες ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήσαμε οξυγόνο ελπίδας μέσα από προγράμματα, έργα και ενισχύσεις πίσω από τα οποία βρίσκονται οι άνθρωποι που εργάστηκαν. Στη Θεσσαλία κλείνει μία επιχείρηση και ανοίγουν πέντε μέσα από προγράμματα της Θεσσαλίας, όπως το «Άνασα» ή το «Επανεπενδύω». Και συνεχίζουμε να παράγουμε παρότι έχουμε πρόβλημα με την έλλειψη ανθρώπινων πόρων. Είμαστε πολύ λίγοι παρά το γεγονός ότι έρχονται μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων που είναι και συγκεχυμένες. Επίσης δεν χρωστάμε σε κανέναν. Έχουμε ένα καλό σύστημα διοίκησης και έτσι καταφέραμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια να έχει αλλάξει η Μαγνήσια. Από την Περιφέρεια κατασκευάστηκαν 1.000 έργα συνολικής αξίας 900 εκατομμυρίων ευρώ που για την εποχή είναι πολλά».
Στην εκδήλωση τονίστηκε και το ζήτημα του λιγοστού προσωπικού που διαθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη σημείωσε πως στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εργάζονται 218 άτομα, ενώ υπάρχουν και άλλοι 50 συμβασιούχοι. «Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες κατά 50%, ενώ άμεσα θα αρχίσουν να λήγουν και οι συμβάσεις. Στην Π.Ε. Μαγνησίας υπάρχει ανανέωση των συμβασιούχων, το πρόβλημα, όμως, είναι πως, μόλις αρχίζουν οι συμβασιούχοι να μαθαίνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε, τότε τελειώνει και η σύμβασή τους. Μόνιμες προσλήψεις έχουν να πραγματοποιηθούν αρκετά χρόνια στην Π.Ε. Μαγνησίας και οι μόνες ελεύσεις μόνιμων εργαζομένων είναι μέσα από την κινητικότητα των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών. Αλλά, όσοι υπάλληλοι έρχονται άλλοι τόσοι φεύγουν».
Επίσης η κ. Κολυνδρίνη αναφερόμενη στους υπαλλήλους είπε πως «είσαστε η ευρύτερη οικογένειά μου. Και θέλω να σας ευχαριστήσω για το φιλότιμο και τη συνεργασία μας».