Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με το JOB Center

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με το JOB Center

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δομών του Δήμου Βόλου: ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Νέας Αγχιάλου και Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” στο πλαίσιο συνέχισης και ενδυνάμωσης συνεργασίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του “Job Center”.Στη συζήτηση παρευρέθηκαν η κα Μαρία Ζαβου νοσηλεύτρια-υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου και το Job Center εκπροσώπησαν τα στελέχη: η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια) και ο κ. Γεώργιος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία μεταξύ των δύο δομών του Δήμου Βόλου. Η αλληλοενημέρωση των φορέων είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνονται παραπομπές των δημοτών, που χρήζουν βοηθείας.
Συγκεκριμένα, το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου εξυπηρετεί δωρεάν άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας με κινητικές δυσκολίες, άνοια η συχνά πολλαπλές νόσους όπου συνυπάρχουν και δυσκολεύουν τον ηλικιωμένο. Τέλος παρέχονται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία και λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των ίδιων των μελών, όσο και των μελών του συγγενικού περιβάλλοντος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΗΦΗ απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: 24280-78182.
Το Job Center αποτελεί εξειδικευμένη δομή για την απασχόληση παρέχοντας υπηρεσίες πληροφόρησης για την εύρεση εργασίας, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης (coaching), προσβασιμότητα σε ηλεκτρονικά μέσα στήριξης των ανέργων και των αναζητούντων εργασία, τεστ επαγγελματικών κλίσεων με έμφαση στους εφήβους και τους νέους, παραπομπή σε άλλες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του αναζητούντα εργασία καθώς και διασύνδεση με θέσεις εργασίας ή/και εργοδότες. Η δομή στοχεύει στην προώθηση της απασχόλησης των νέων που δεν είναι σε κάποιο πλαίσιο εκπαίδευσης ή κατάρτισης, των νοικοκυριών χαμηλής εργασιακής έντασης και των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Job Center απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: 24210-97366.
Τέλος, δόθηκε ενημερωτικό υλικό με στόχο την διάχυση της πληροφορίας.

www.e-thessalia.gr