Βόλος: Στη φυλακή 37χρονος που διέρρηξε 13 αυτοκίνητα για να κάνει διακοπές με την αγαπημένη του

Βόλος: Στη φυλακή 37χρονος που διέρρηξε 13 αυτοκίνητα για να κάνει διακοπές με την αγαπημένη του

Με την ίδια ποινή που είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα τιμωρήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σεσημασμένος 37χρονος Αλγερινός, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούνιο σε 2 έτη φυλάκιση χωρίς μετατροπή για την διάπραξη κλοπής κατ’ εξακολούθηση, αφού είχε διαρρήξει …13 αυτοκίνητα.

Ο 37χρονος είχε επισκεφθεί τον Αύγουστο 2017 το Βόλο, σε άδεια του από τις φυλακές στα Χανιά όπου ήταν τότε κρατούμενος, μαζί με την σύντροφό για να κάνουν διακοπές, έχοντας στην τσέπη τους 250 ευρώ. Όμως, καθώς τα χρήματα τους έφτασαν μόνο για το ξενοδοχείο, ο 37χρονος βρήκε ως λύση τις …κλοπές.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κατηγορούταν πως, πριν τη σύλληψή του, κατάφερε να διαρρήξει, από τις 8 έως 12 Αυγούστου 2017, 13 αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία της πόλης, σπάζοντας τα μικρά πίσω τζάμια των οχημάτων, απ’ όπου άρπαζε ό, τι έβρισκε στο εσωτερικό τους. Παρά την …επιμονή του, στάθηκε τυχερός μόνο σε μία από τις παραπάνω «επιχειρήσεις», όπου απέσπασε πορτοφόλι Βολιώτισσας με το ποσό των 600 ευρώ.

Ο 37χρονος, ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε κριθεί ένοχος τον Ιούνιο του 2022 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών χωρίς μετατροπή, ενώ είχε ασκήσει έφεση.

Σημειώνεται πως ο ίδιος έχει καταδικαστεί και για άλλες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στις αρχές συστηνόταν …ποικιλοτρόπως, αφου χρησιμοποιούσε 8 διαφορετικά επίθετα, 5 μικρά ονόματα και 6 πατρώνυμα.

Στην απολογία του χθες ενώπιον του Τριμελούς Βόλου, όπου ήταν παρών, εξήγησε πως είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη, και διέπραξε τις κλοπές γιατί του τελείωσαν τα χρήματα. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι διέπραξε μόνο 3 από τις 13 συνολικά κλοπές.

Η έδρα δεν φάνηκε να πείθεται από τα λεγόμενά του, και διατηρήθηκε η ποινή που είχε αποφασιστεί για αυτόν πρωτόδικα, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς μετατροπή, με δικαίωμα έφεσης χωρίς αναστέλλουσα δύναμη.

www.taxydromos.gr